Totális csend a baloldalon, Karácsony szövetségesei hallgatnak a „mikroadományos” botrány újabb fordulatáról

2024. március 03. 16:00

A főpolgármester párttársát gyanúsítottként hallgathatták ki, csak a Jobbik és az LMP reagált a hírre.

2024. március 03. 16:00
SZABÓ Tímea; KARÁCSONY Gergely; BEDÕ Dávid; IVÁNYI Gábor; VARJU László; FEKETE-GYÕR András; DOBREV Klára; KUNHALMI Ágnes

Megírtuk: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói gyanúsítottként hallgattak ki egy embert a Karácsony Gergely előválasztási kampányát finanszírozó 99 Mozgalom ötszázmilliós „mikroadományaival” kapcsolatban. A Magyar Nemzet értesült  erről, amikor kérdésére megerősítő választ kapott az eljárást felügyelő Fővárosi Főügyészségtől. A lap ebből arra következtet, hogy a gyanúsított nem más, mint Perjés Gábor, a 99 Mozgalom hivatalos képviselője.

Ezt is ajánljuk a témában

A lap szerint ezt a feltételezést az is erősítheti, hogy a párbeszédes politikus lakcímére jegyezték be a mozgalmat, illetve ő volt az, aki félmilliárdnyi „mikroadományt” készpénzben befizetett az egyesület számlájára. Kérdéssel fordultunk a Párbeszédhez, amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.

A félmilliárd forint pontos forrása ismeretlen, Perjés és Karácsony a nyilvánosság előtt mindössze azt a nehezen hihető mesét adta elő az összegről, hogy az „mikroadományokból” jött össze.

Ezt is ajánljuk a témában

Fontos mozzanat, hogy a 99 Mozgalom Egyesület finanszírozta 2021-ben Karácsony Gergely elbukott előválasztási kampányát.

Hallgat a baloldal Karácsonyék botrányáról

Ugyancsak érdeklődött a Perjésék pártjánál a Magyar Nemzet, megkeresve egyúttal Karácsony szövetségeseit is. Ám se a Momentum, se az MSZP, se a DK nem reagált.

A lap legújabb cikkében utalnak arra, hogy a Donáth Anna vezette politikai párt részéről alighanem erodálódhatott a bizalom, hiszen már be is jelentették, külön listán indulnak Budapesten a nyári önkormányzati választáson. Igaz, ez részben a Momentum-elnökből a legújabb akciójával hányingert kiváltó Gyurcsány-pártnak is szólhat. Annak ellenére, hogy egyébként az önkormányzati választáson együttműködnek, a minap pedig közösen tüntettek a kormány ellen.

Ezt is ajánljuk a témában

Az LMP elítél, a Jobbik keményebben fogalmaz

Visszatérve a „mikroadományos” botrányra: az LMP azt jelezte a Magyar Nemzetnek, hogy „oldaltól függetlenül a korrupció minden formáját” elítélik.

A 2022-es hatpárti balos szövetségből kifaroló Jobbik-Konzervatívok főpolgármester-jelöltje, Brenner Koloman hosszabban is nyilatkozott. Mint kifejtette,

már korábban is nyilvánvaló volt mindenki számára: követhetetlen, és minden átláthatóságot nélkülöző volt Karácsony Gergely kampányának finanszírozása. Ahogyan 2019-ben, úgy 2024-ben sem támogatjuk Karácsony Gergely indulását.”

Brenner Koloman felidézte:  kezdeményezte egy fővárosi vizsgálóbizottság felállítását a Lánchíd-ügyében, hogy tisztázódjon: felelősen bánt-e a főváros a rá bízott forrásokkal. „A baloldali pártok valószínűleg ennek ellenére támogatják továbbra is Karácsony Gergelyt, a Jobbik-Konzervatívok viszont önálló budapesti listával kívánja a polgári Magyarországban gondolkodó budapesti választókat megszólítani” – vetítette előre az ellenzéki politikus.

Tavaly novemberben egyébként nem csak a vélhetően immár gyanúsított Perjés Gábor otthonában, hanem Karácsony jogi főtanácsadója, Tordai Csaba belvárosi ügyvédi irodájában is tartottak házkutatást. Utóbbi helyszínen okirat-hamisítás gyanúját erősítő bizonyítékokat foglaltak le.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitóképünk illusztráció: MTI/Illyés Tibor

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. március 03. 22:03
BALOLDALI PATKÁNYOK BASSZÁTOK MEG ANYÁTOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szerintem
2024. március 03. 19:21
Már Korányi is videón nyíltan elmondta, hogy a CIA pénzeit Soroson keresztül kapták, pártkampány célokra. Nem a ládikákban a gyűlt a pénz, sorszámozott euro és font kötegenként a millió forintokat is meghaladva. Gondolták nem utalnak, hanem készpénzben behordják inkább és azt így vitték be a bankba, de ezzel is pont le is buktak.
akiaki
2024. március 03. 18:53
szarügy ez geri, nem jó hely a böri!
Szerintem
2024. március 03. 18:39
Idegen hatalom pénzét elfogadni, annak fejében felesküdni az ország elleni tevékenységükre, egyértelműen hazaárulás bűncselekménye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!