Rendkívüli képviselő-testületi ülés összehívását kezdeményezi a Fidesz az óbudai korrupciós botrány miatt

2024. március 07. 21:34

Mint írták, a kerületben élőknek tudniuk kell, mi történt.

2024. március 07. 21:34

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

***

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt a főügyészség szerdán négy embert vett őrizetbe a III. Kerületi Önkormányzatot érintő korrupciós bűnügyben. A hatóság tájékoztatása szerint egy férfi a kft.-jén keresztül szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött a III. kerületi önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított társa által kijelölt két gazdasági társasággal. 

A Fidesz óbudai szervezete rendkívüli képviselő-testületi ülés összehívását kezdeményezi az óbudai letartóztatási hullám ügyében. 

– derült ki közleményükből.

Mint írták, a kerületben élőknek tudniuk kell, mi történt.

Mi, az óbudaiak által megválasztott képviselők sem ülhetünk tétlenül. Politikai oldalaktól függetlenül azonnali érdek annak tisztázása, hogy mi történt a Polgármesteri Hivatalban és mi vezetett a letartóztatási hullámhoz. Éppen ezért várjuk a többi párt képviselőjét is, hogy követelje az ügy tisztázását és csatlakozzon a rendkívüli testületi ülést összehívó képviselőkhöz” 

– olvasható a közleményben.

Az ülésen tisztáznunk kell, hogy a letartóztatási hullámot előidéző fiktív szerződéseket az önkormányzat részéről ki kötötte, azokat a városvezetésből ki engedélyezte, ki írta alá a teljesítési igazolásokat, illetve, hogy milyen módon szennyezték be a várost jelenleg irányító politikusok otthonunk, Óbuda jó hírét” – fogalmaztak.

 

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. március 08. 01:06 Szerkesztve
Skandallum!Osztás?Közpénzből?Haveroknak?Magyarországon?Hallatlan!Tárjuk fel!
states-2
2024. március 07. 22:36
A kommunista amikor nem alszik, akkor lop. És ezek tolvajozzák a kormányt.
2024. március 07. 22:20 Szerkesztve
Erdekes, arrol nem akarnak parlamenti bohóckodast összehívni, hogy Mészáros hetente 10 milliárdot lop. Azert sem, mert döbrögi ugyanennyit sikkaszt propagandára. Azert sem mert gyerekvedelem helyett homofób törvényeket firkálnak. Azért sem, mert hivatalosan is mi lettünk a az EU legszegényebb országa. Ezek jobban érdekelnének...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!