Rákay Kálmán holywoodi léptékú pénzből csinált egy filmet 1848. március 15-ről

2024. március 31. 10:19

Elfogadhatatlan, hogy a hazafiasságot összemossa a saját művészi teljesítményével, és pusztán a témaválasztásra alapozva hazafi kötelességnek minősíti a produkciójának elismerését.

2024. március 31. 10:19
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

Nyitókép: Rákay Philip Facebook-oldala

„Rákay Kálmán, aki szereti Philipnek szólíttatni magát, bár nem tudom, egy magyar ember miért akar angol nevet magának, szóval Rákay Kálmán holywoodi léptékú pénzből csinált egy filmet 1848. március 15-ről. Olyan, amilyen, egyeseknek tetszik, másoknak nem.

Hogy Rákay Kálmán a rendelkezésére álló összes fórumon dicséri és dicsérteti a maga produkcióját, az legföljebb ízléstelen, de ilyet már láttunk. Az viszont elfogadhatatlan, hogy a hazafiasságot összemossa a saját művészi teljesítményével, és pusztán a témaválasztásra alapozva hazafi kötelességnek minősíti a produkciójának elismerését, a bírálatot pedig hazafiatlannak, sőt egyenesen árulásnak nevezi.

Galsai Pongrác, a nagyivó író mondta egyszer, hogy az antialkoholizmus nem mentség a tehetségtelenségre. A hazafiság sem az. Ha nemzeti színekbe csomagolva a dilettantizmus is elismerést arat, abból hamar kontraszelekció lesz, amiből pedig elkerülhetetlenül hanyatlás következik. Egy társadalom legnagyobb értékei közé tartozik, hogy képes-e a köreiben létrejött alkotásokat és alkotóikat a maguk jelentősége szerint értékelni. Ha elveszíti ezt a képességét, az egész közösség megfizeti az árát.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 363 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:52
🍓 ️ ­­A­­­ ­d­ö­g­ö­­­s­ ­­l­á­n­y­­­o­k­­ ­­v­­­á­­­r­­­n­­a­k­­ ­­r­­á­­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
levig79
2024. április 01. 20:19
Gábor eddig is hülye volt néha, András viszont szintet lépett. Ezeknek semmi nem jó. Ez most azért nem, mert nem épp nekik készült. Akivel eddig beszéltem, mindenkinek tetszett, ezt mutatják a mozis számadatok. De persze a két hülyének széllel szemben kell pisálni. Irigység, féltékenység. Nálam leírták magukat.
Chekke-Faint
2024. április 01. 19:02
Bencsik úr, úgy látom önnek lényegében a Philip névvel van egy kis gondja. Önnek személyes problémája van Rákay-val, és ezt mint jobboldali véleményt akarja letuszkolni a nekünk. Gondolom a Soros esetében önben fel sem merül, hogy Swarcz-nak szólítsa. Ön a nemzeti oldalon elkezdett egy böszmén személyeskedni. A film igen is a magyarságot erősíti és nem Kálmánokról és Bencsikekről szól. A filmről viszont elbeszélgetnék önnel..
Bodzay
2024. április 01. 17:15
Mind a Csák, mind a Bencsik eset alkalmat adott a balliberális médiának, hogy a konzervatív oldal repedéséről beszéljen. Az egyszerű jobb oldali állampolgár persze enélkül is csodálkozik, hogy ez mi akar lenni? Választások előtt a konzervatív oldal kohéziójának a koptatása nem tűnik szerencsésnek. Érthetetlen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!