Ő lehet majd Orbán Viktor nemzetbiztonsági főtanácsadója

2024. március 12. 18:43

Sajtóinformációk szerint csütörtöki hatállyal nevezik ki a miniszterelnök új főtanácsadóját.

2024. március 12. 18:43
Orbán Viktor

Nyitókép: Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda 

***

Orbán Viktor miniszterelnök március 14-i hatállyal Biró Marcellt, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának elnökét nevezi ki nemzetbiztonsági főtanácsadójának az Index információi szerint. A portál úgy fogalmaz

a nemzetbiztonsági főtanácsadó egyik fő feladata az lesz, hogy segítségével Magyarország képes legyen a háborús kihívásokat hatékonyan kezelni.

Biró Marcell
Bíró Marcell, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának elnöke (Fotó: sztfh.hu)

Ahogy arról korábban a Mandiner is beszámolt, a posztot létrehozó jogszabály szerint a miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadója a polgári nemzetbiztonsági és hírszerzési tevékenység, rendészeti, bűnmegelőzési, bűnügyi, közbiztonsági feladatok, valamint honvédelmi kérdések kapcsán tanácsával, illetve véleményével segíti a miniszterelnök, valamint a kormány tevékenységét és döntéseinek előkészítését.

A tisztségre a miniszterelnök nevezi ki az általa alkalmasnak tartott személyt, a kormányfő határozza meg a nemzetbiztonsági főtanácsadó illetményét. A főtanácsadónak, aki jogosult lesz diplomata útlevélre is, feladata lesz a Védelmi Igazgatási Hivatal („az általános politikai koordinációért felelős miniszter irányítása alá tartozó költségvetési szerv”) irányítása. A titokvédelem körében is egy kimondottan erős jogosítványt kap: elrendelheti, felülbírálhatja, megszüntetheti, illetve módosíthatja egy adat minősítését.
 

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:23
🍓 ️ ­­A­ ­­d­­­ö­­­g­ö­s­­­ ­­l­á­n­y­o­­­k­ ­v­á­r­­n­­­a­­­k­ ­­­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
Lajoss
2024. március 13. 09:10
Banánköztársaság…🫢
Patika
2024. március 13. 04:16
Egyet nem, értek? Minek annak tanácsadó, aki a saját feje után megy?
2024. március 12. 22:38 Szerkesztve
Z. Kérem a fizetett bérkommentelő kurva mindenszarizmusok csőcseléket fáradjanak a harcfelületre!!! Okádás indul: 3,2,1 okád!!! 💯🖕🖕🖕💤
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!