Mi az igazság?

2024. március 30. 07:33

Keresztyén hitünkre nem cégérként, hanem valóságos, igazságra vezérlő útmutatóként kell tekintenünk.

2024. március 30. 07:33
Szentesi Zöldi László
Szentesi Zöldi László
Magyar Nemzet

„Amikor Jézust Pilátust elé vezették, és a római prokurátor valamiképpen tisztázni akarta, miért is áll előtte a titokzatos galileai, a világtörténelem legfontosabb beszélgetése zajlott közöttük. János evangéliuma szerint Jézus ezt mondta Pilátusnak: »Arra születtem, s azért jöttem a világba, hogy tanúságot tegyek az igazságról. Aki az igazságból való, hallgat szavamra.«  Válaszképpen Pilátus feltette a világtörténelem legfontosabb kérdését, amit csakis görög–római kultúrán nevelkedett ember és polgár tehet fel ilyen helyzetben: »Mi az igazság?« Hogy ezután mi történt, nem tudjuk. Mintha a két ember kilépett volna kora politikai, társadalmi kereteiből, és már csak Isten tehetne igazságot köztük. Bármit is válaszolt azonban Jézus – amiről János evangélista is hallgat –, utána Pilátus kiment a zsidók közé, és azt mondta, eresszék szabadon ezt az embert, mert semmiben nem bűnös.

Húsvétkor, kétezer esztendő múltával is folyton-folyvást az a kérdés kínoz bennünket, hogy mi az igazság. Egyáltalán, érdemes a magunk igazát bizonygatni, érvényt szerezni neki, védelmezni a jussunkat? Látszólag nem, hiszen a keresztyén ember számontartja, amit Jézus is sokszor elmondott, hogy az országunk nem innen való. Halálunk után lelkünk a teremtő Istenhez száll vissza, és a feltámadás reménységében csak úgy szabad élnünk testi valónkban, hogy méltók legyünk az örök életre. Csakhogy a földi igazságot soha nem pusztán az égi ígéret reményében szükséges megvédelmezni. Harmóniára van szükségünk, az eredeti állapotok vizsgálatára, a hagyomány erejére, a család, a nemzet, az egyház, vagyis minden szilárd emberi közösség megerősítésére.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty21-6
2024. május 25. 00:54
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­­é­­­k­e­­l­d­­­ ­­a­ ­s­­z­e­­­x­­­i­­­ ­­p­u­­n­­c­­i­­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
FOB
2024. március 30. 20:11
Nem kell kínozni magad, mert a Jézus az mondta, hogy "Én vagyok az út az igazság és az élet..." Ezt az álszent kereszténykedést meg igazán abbahagyhatnád. Az vagy ami mindig is voltál, egy fenntartások nélküli rendszerszolga, aki ha kell Jézusról értekezik, ha meg az a parancs, hogy a fideszkdnp ellenfeleit kell ótvar módon ekézni, akor meg annak tesz eleget.
törölt felhasználó
2024. március 30. 14:43
"Húsvétkor, kétezer esztendő múltával is folyton-folyvást az a kérdés kínoz bennünket, hogy mi az igazság." Jó nagy hülye vagy. Isten = Igazság. Jézus azért testesült meg, hogy az Igazságról, vagyis Istenről tegyen tanúbizonyságot. Az Igazságot, ha Istenről beszélünk, akkor nagy kezdőbetűvel írjuk. .
törölt felhasználó
2024. március 30. 13:55
"Keresztyén hitünkre nem cégérként, hanem valóságos, igazságra vezérlő útmutatóként kell tekintenünk." Vicces vagy.te Laci. Mikor gyóntál utoljára? Ja, te nem keresztény, hanem keresztyén vagy, mert ott nem kell gyónni? .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!