Korrupciós ügybe keveredett egy egykori szocialista miniszter

2024. március 08. 13:46

Egy 30 millió forintos korrupciós ügy miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség pénteken Baja Ferencet.

2024. március 08. 13:46

A nyitókép illusztráció. Fotó: Bence Bezeredy/Getty Images

Egy 30 millió forintos korrupciós ügy miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség pénteken Baja Ferencet, egykori szocialista környezetvédelmi minisztert és országgyűlési képviselőt.

Ebben az ügyben befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatti nyomozásában eddig hat személyt hallgatott ki gyanúsítottként az ügyészség

– írja az Origo.

A rendelkezésre álló adatok szerint a Fővárosi Önkormányzat kizárólagos tulajdonában álló Budapesti Közlekedési Zrt. 2019 elején közbeszerzési eljárást indított a részvénytársaság telephelyein teljesítendő informatikai üzemeltetés és fejlesztés szolgáltatásra. A közbeszerzési eljárásra egy kft. tett ajánlatot – írta közleményében a Központ Nyomozó Főügyészség.

A megalapozott gyanújuk szerint Baja Ferenc – volt környezetvédelmi és területfejlesztési miniszter, 1994 valamint 2014 közötti egykori szocialista országgyűlési képviselő – 2019 júniusában Budapesten találkozott egy, az ajánlatot tevő gazdasági társaság működésében jelentős befolyást gyakorló férfival, aki stratégiai és üzleti kérdésekben döntött, ugyanakkor hivatalos tisztséget a cégben nem töltött be.

A volt miniszter a kft. tendernyertességének esetére 30 millió forint készpénzt kért

azért, hogy a szerződés létrejöttét és fenntartását – a korábban betöltött pozícióiból és a meglévő politikai kapcsolataiból eredően meglévő befolyásának érvényesítésével – ne akadályozza – tették hozzá.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Bence Bezeredy/Getty Images

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2024. március 20. 15:09
T. Péter 2024. március 08. 13:57 Fuzik számlagyáros ügye, meg lehetne írni, meg azt is, hogy Molnár Zsoltot is megvádolta ugyanezzel. Pressman bácsi számlagyáros? Jaj elnézést nem volt rajtam szemüveg és úgy olvastam hogy Buzik.
Krupp Skya
2024. március 20. 15:04
Nincs elég baja az MSZP-nek? És akkor itt van még Baja.
kissb56
2024. március 08. 17:11
A legegyszerűbb az lenne, ha a nyomozók bemennének az országgyűlésbe, és az egész pedofil dollár-baloldalt bevinnék a Gyorskocsi utcába.
Namond
2024. március 08. 16:13
Izgi. Nem fogták meg a vodkagyár miatt. Nem fogták meg a terror videók hamisítása miatt. Nem fogták meg semmi féle ügyeskedése miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!