Gulyás Mártont miniszterelnöki ambícióiról faggatta a Media1

2024. március 17. 06:29

Szerinte egy jól finanszírozott közmédiára van szüksége az országnak, azonban annak a hatalomtól függetlennek kell lennie.

2024. március 17. 06:29
null

Nyitókép: YouTube

A Media1 podcast- és rádióműsorának Gulyás Márton, a Partizán alapítója volt a vendége, akivel a Partizán működéséről és finanszírozásáról, a nemrég influenszerek által szervezett tüntetésről, és Gulyás személyes terveiről is beszélgettek. Olyan kérdések is szóba kerültek, hogy lenne-e miniszterelnök vagy akár a közmédia vezérigazgatója a médiaszakember.

A Partizán arca elmondta: néhány városi tévét leszámítva senkit nem érdekelt az együttműködés a csatornával, szerinte ennek vagy fásultság, vagy pedig félelem volt az oka. Kiemelte, hogy ingyen akarták adni a tartalmakat, de így sem kellet senkinek. Szerinte ennek az volt az oka, hogy

 ezek a szerkesztőségek nincsenek a szabadság azon fokán, hogy maguk hozzanak döntéseket.

A Magyar Péterrel készített interjújával kapcsolatban elmondta, hogy annak ellenére, hogy soha nem látott számban ért el embereket, egyáltalán nem reklámozták a beszélgetést. A magyar nézőközönséggel és médiafogyasztási szokásokkal kapcsolatban arról beszélt, hogy a magyar nézőben van egyfajta konzervatív attitűd abban az értelemben, hogy ha valamibe beleszeret, akkor arról nagyon nehéz leszoktatni,

szerinte komplett reggeli rádióműsorok vannak, amelyek erre a logikára épülnek. 

Gulyás Márton kérdésre válaszolva elmondta, hogy nincsenek miniszterelnöki ambíciói. Szerinte az egy nagyon komoly, tiszteletre méltó funkció és sajnálja, hogy ilyen kevés tiszteletet élvez a miniszterelnöki funkció Magyarországon. Úgy látja, hogy egy miniszterelnöknek nem a médiából kell érkeznie, hanem egy olyan ember kell abba a székbe, akinek van tapasztalata államigazgatásban, politikai közösségépítésben. Azt is elmondta, hogy szerinte a közmédiára fordított költségvetési támogatást nem sokallná, ha minőségi tartalmak kerülnének ki onnan.

Szerinte egy jól finanszírozott közmédiára van szüksége az országnak, azonban annak a hatalomtól függetlennek kell lennie. 

Gulyás Márton szerint van egy erős képviseleti válság Magyarországon, ami szerinte megfigyelhető a nyugati világ egészében. Úgy látja, hogy a pártok kiüresedtek és elveszítették korábbi legitimációjukat.

A teljes beszélgetést az alábbiakban tekintheti meg:

 

 

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:21
🍓 ️ ­A­ ­­­d­ö­­g­­ö­­­s­ ­­l­á­­­n­y­­o­­­k­­­ ­­­v­­­á­r­­­n­­a­­k­ ­r­­á­d­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­­.­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
Nemkellnév
2024. március 22. 14:35
Ez egy ostoba, önmagát műveltnek feltüntetni kívánó ember. Adatokat gyűjt, ismer, fejében azok könnyen rögzülnek, viszont azokat nem képes összerendezni logikailag. Lázálmos. Nem több.
kissb56
2024. március 18. 12:38
Jól értem, gulyás marcsi mint miniszterelnök? 🤣🤣🤣
altercat1
2024. március 17. 17:11
Há-bzrrmzz-gkk-msztrnök-khmbbszrr...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!