Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Olaszország
21:002024. június 15.
Albánia

Feljelentették V. Naszályi Márta polgármestert

2024. március 29. 13:44

„Itt az ideje, hogy a baloldali polgármester végre tiszta vizet öntsön a pohárba, és ne meneküljön tovább a felelősség elől” – mondta Gulyás Gergely Kristóf kormánypárti önkormányzati képviselő.

2024. március 29. 13:44
V. Naszályi Márta

Mint arról a Mandiner.hu korábban beszámolt, az I. kerület baloldali vezetését érintő túlárazási ügy miatt kormánypárti politikusok feljelentést tettek V. Naszályi Márta párbeszédes polgármester ellen, mivel Budavár első embere nem válaszol a történtek tisztázása érdekében feltett kérdéseikre.

A képviselő-testület kormánypárti frakciója több alkalommal kért ki közérdekű adatokat az ügyben, de a jegyző egy belső vizsgálatra hivatkozva megtagadta azt.

Ezt is ajánljuk a témában

Gulyás Gergely Kristóf, a Fidesz-KDNP helyi, önkormányzati képviselője egy csütörtöki sajtótájékoztatóan arról beszélt, V. Naszályi 17 millió forintot fizetett ki az Officium Irodafejlesztő Zrt.-nek egy nyolcmillió forintos munkáért, ráadásul a polgármester egy „további, jelentős összegű” havi karbantartási szerződést is kötött a céggel, holott az az elvégzett munkára jótállást vállalt, tudósított a 24.hu.

A képviselő szerint külön „pikáns”, hogy a polgármester a beruházás elkészülte után még kitüntetést is adott a kivitelezőnek.

Gulyás, ki egyébként a gazdasági és jogi bizottság elnöke, hozzátette, egy másik ügyben a VÁRI-PUNCH Bt. bérleti szerződésével kapcsolatban vetődött fel, hogy V. Naszályi Márta „semmit nem tett” a cég korábbi bérleményének visszaszerzése érdekében, pedig arról már évekkel ezelőtt jogerős bírósági ítélet született az önkormányzat javára.

A kormánypárti politikus szerint több tízmilliós kár érte az önkormányzatot a bérleti díj kiesése miatt.

Gulyás Gergely Kristóf szerint V. Naszályi Márta egy televíziós interjúban „beismerte a túlárazást”, ugyanakkor a magas inflációra hivatkozott az ügyben.

Jobboldali képviselők szerint ez hamis érvelés, mert a szerződés idején a megállapodásba került árszinteket vizsgálva megállapítható, hogy voltak olyan műszaki berendezések, amelyeket már akkor is több mint kétszeres áron szerzett be az önkormányzat. Gulyás Gergely Kristóf úgy vélte, „itt az ideje, hogy a polgármester végre tiszta vizet öntsön a pohárba, és ne meneküljön tovább a felelősség elől”.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 07:42
🍓 ️ ­­É­r­t­­­é­k­­e­­­l­­­d­­­ ­­a­­ ­s­­­z­­­e­­x­­i­­­ ­­­p­­­u­n­c­i­­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
irmag2
2024. március 29. 22:15
Ez ma Budapesten polgármester?
Hangillat
2024. március 29. 16:36
Lampert tangóharmonika arcos harcos.
Dunhill67
2024. március 29. 16:09
ideje volt már
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!