Büntetőfeljelentést tesz az I. kerületi Fidesz, szerintük a párbeszédes vezetés jelentősen túlárazott szerződést kötött

2024. február 29. 12:59

Böröcz László szerint 17 millió forintot fizettek ki a 8 milliós beruházásért.

2024. február 29. 12:59
null

Böröcz László csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, a minap kirobbant ügy lényege, hogy az önkormányzat a közterület-felügyelőket és a parkolóőröket egy Országház utcai épületbe költöztette, és ennek kapcsán kötött - szerinte gyanús - szerződést egy évvel ezelőtt az Officium Irodafejlesztő Zrt. és a kerület. 

Az ingatlan felújítása egyébként egymilliárd forintba került”

– jegyezte meg a kormánypárti politikus, aki szerint a szerződés üzemeltetésre vonatkozó részét legalább 2,5-szeresen túlárazták. „Az ügyben megszólaltatott illetékes kamarai elnök szerint teljesen életszerűtlen, hogy egy ilyen új rendszer kiépítése után valaki havi karbantartási szerződést köt a jótállási időszakban” – tette hozzá. Böröcz László elmondta, bruttó 342 ezer forintot fizet az önkormányzat minden hónapban egy „vadiúj” rendszer karbantartásáért, miközben több olyan árajánlat van, amelyekben 100-150 ezer forint szerepel. 

Az egy évvel ezelőtti szerződésben szereplő eszközöknél 40-50 százalékkal magasabb a kifizetett ár a mostani piaci árnál”

 – mondta a politikus. 

Példaként kiemelt több tételt: hat felszerelt IP kamerát 780 ezer helyett 1,8 millió forintért vett meg az önkormányzat. „A 23 ezer forintos billentyűzetért 34 ezret fizettek, a 60 ezres monitorért pedig 95 ezer forintot” – tette hozzá. 

A kormánypárti politikus szerint az önkormányzatnál teljes a káosz, tavaly a hivatali dolgozók negyede, a teljes jogi csoport, az üzemeltetési vezető felmondott, úgy folytatta, gyakorlatilag a működésképtelenség határán táncol a kerület.

Böröcz László közölte, a 17 millió forintos beszerzésnél 9 milliós a túlárazás. „Ez az árajánlatok alapján egyértelműen bizonyítható is” – mondta. A politikus szerint V. Naszályi Márta felelőssége az ügyben egyértelmű, hiszen a szerződést ő kötötte az önkormányzat nevében, és még a beruházást követően a céget elismerésben is részesítette. 

Böröcz László elmondta, korábban már kezdeményezték az önkormányzat átvilágítását, amely a polgármester és jegyző „szándékos akadályozása miatt nem történhetett meg. A mostani ügy fényében érthető, hogy a polgármester és a köre miért nem akar átvilágítást” – tette hozzá. A közreadott sajtóanyag szerint büntetőfeljelentést tesznek. 

(MTI)

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ekeke1
2024. február 29. 14:28
" jelentősen túlárazott szerződést kötött Böröcz László szerint 17 millió forintot fizettek ki a 8 milliós beruházásért. " Ez egy marhaság. Az hogy előzetesen mennyire becsülik egy beruházás költségeit és hogy végül ténylegesen mennyit fizetnek ki érte, az nem büntetőügy. Ilyenek miatt már hadházi, a fuszeklik fejedelme is számtalanszor a falnak ment.
RasPutin
2024. február 29. 13:47
A Vizes VB hányszorosan volt túlárazva Böröcz? Ki van sitten amiatt?
pollip
2024. február 29. 13:35
V Naszály nagyon szűken nyert, 121 szavazattal. Csak azért nyert, mert megígérte, hogy a várban lévő lakásokat el fogja adni az ott lakóknak.
nempolitizalok-0
2024. február 29. 13:14 Szerkesztve
Libsik, Naszályitól is búcsúzzatok. A következő pedig tuti nem libsi lesz. Azzal együtt tudom, hogy a kerületben rengeteg a bolsi, de a többség nyilván nem az, na ezek tanultak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!