Velünk marad a tavasz, de ennek sokan nem fognak örülni

2024. február 07. 07:25

A kellemes idő mellett mellett gyenge melegfronti hatásra lehet majd számítani.

2024. február 07. 07:25

A héten továbbra is kitart majd a tavaszias idő – a HungaroMet előrejelzése szerint. Szerdán fátyolfelhők szűrte napos, kora tavaszias időre számíthatunk.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között várható.

Késő estére 4 és 11 fok közé hűl le a levegő.

A nap folyamán a déli, délnyugati szél többfelé megerősödik, északkeleten egy-egy viharos lökés sem kizárt. 

Az köpönyeg.hu orvosmeteorológiai előrejelzése szerint gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet.

Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát.

A szív- és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Getty Images / Manuel Breva Colmeiro

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cirbi
2024. február 07. 09:31
Megint nem lesz barack...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!