Vasárnapra újabb tüntetést szervez az ellenzék, itt a felszólalók névsora

2024. február 22. 07:42

A közvetlen elnökválasztás ügye miatt hívnak tüntetésre mindenkit, pedig amikor ők voltak hatalmon, akkor ezt egyáltalán nem érezték fontos kérdésnek.

2024. február 22. 07:42
Athletics World Championship

A múlt heti influenszer-tüntetés farvizén felkapaszkodva, most az ellenzéki pártok szeretnének közös erődemonstrációt tartani. Az ATV értesülése szerint a tüntetés február 25-én, vasárnap lesz majd a Kossuth téren. Az ellenzék most a közvetlen elnökválasztás ügye miatt hív tüntetésre mindenkit, pedig amikor ők voltak hatalmon, akkor ezt egyáltalán nem érezték fontos kérdésnek.

Az eseményen az ellenzék vezető politikusai szólalnak majd fel.

A tüntetésen a Demokratikus Koalíció képviseletében Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a Momentum részéről Bedő Dávid az országgyűlési képviselő, az MSZP-től Kunhalmi Ágnes a társelnök, a Párbeszéd – ZÖLDEK oldaláról pedig Szabó Tímea társelnök szólal majd fel. A Fővárost Karácsony Gergely főpolgármester képviseli majd.

Az ellenzéki pártok úgy vélik, hogy Orbán Viktor és a Fideszes parlamenti képviselők helyett a magyar embereknek kellene dönteniük a következő államfő személyéről, méghozzá közvetlen választás útján.

Reagált a Fidesz

A közvetlen elnökválasztással kapcsolatban a Fidesz politikusai kijelentették:

 érdekes módon a baloldali kormányok idején ez a kérdés nem merült fel.  

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Sven Hoppe/picture alliance via Getty Images

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. február 23. 13:41
A TÜNTETÉSEN KÉT LÁBON JÁRO MOZGO SZARZSÁKOK FOGNAK RÉSZTVENNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ninini
2024. február 22. 15:37
Hát uraim és hölgyeim, ha Azahriah nem jelentkezik be legalább egy sms-ben, akkor ennyien is lesztek kb, +-10.
Hopszjuliska
2024. február 22. 14:47
MSZP,DK-SZDSZ,Momentum! Ki emlékszik??? Csak úgy harsogott a rádió, hogy szavazzatok igennel!!!!! https://mult-kor.hu/25-eve-volt-a-negyigenes-nepszavazas-20141126 25 éve, 1989. november 26-án tartották az első országos népszavazást Magyarországon. A "négyigenesnek" elnevezett referendumon a köztársasági elnökválasztás időpontjáról és módjáról, a munkahelyi pártszervezetek megszüntetéséről, az MSZMP vagyonelszámoltatásáról, valamint a munkásőrség feloszlatásáról döntöttek a választópolgárok.
auditorium
2024. február 22. 14:39
DiscoLili is felszólal ? Mert akkor még többen elmennek rá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!