Újabb botrányos ügy V. Naszályi Márta kerületében

2024. február 09. 12:05

A polgármester évekig elnézte, hogy egy vállalkozás ne fizessen béreli díjat a Budai Vár egyik legforgalmasabb helyén.

2024. február 09. 12:05

A I. kerület Párbeszédes polgármestere, V. Naszályi Márta látszólag évekig tétlenül nézte, hogy egy cég jogtalanul használjon egy üzlethelyiséget, és ne fizessen bérleti díjat – hívta fel a figyelmet a kerületi Fidesz frakció. Mint a párt közölte: az érintett cég a Budai Vár egyik legforgalmasabb helyén, turisztikailag igencsak frekventált helyen, a Szentháromság téren üzemeltet delikáteszt és ajándékboltot. Forgalma éves szinten megközelíti a 100 millió forintot.

Évek óta nem fizet bérleti díjat a vállalkozás?

A Önkormányzat azonban az ingatlan bérleti szerződését még 2016-ban megszüntette. Mivel a vállalkozás vitatta az eljárás jogszerűségét, ezért hosszas pereskedés után, 2021-ben már a kiürítési per is jogerőre emelkedett, és elrendelték a helyiség birtokbaadását. ÍPont kerülhetett volna az ügy végére. A napokban azonban kiderült, hogy 

a jogerős másodfokú határozat ellenére V. Naszályi Márta 2021 óta nem tett semmit az üzlethelyiség visszaszerzése érdekében. A vállalkozás emiatt évek óta nem fizet bérleti díjat.

Miután a legutóbbi képviselő-testületi ülésen a fideszes Timár Gyula kérdést intézett a polgármesterhez, a városvezető közel három év után másnap megbízta az önkormányzat ügyvédjét és kapkodva végrehajtási eljárást kezdeményezett. 

Az önkormányzat illetékes bizottsága próbálta megvizsgálni az ügyet, de a Jegyző – hatáskörét ismét átlépve – megtagadta az adatszolgáltatást”

– írta a kerületi Fidesz, amely szerint az eset körülményei kísértetiesen hasonlítanak a Ruszwurm-ügyhöz.

Kérdéseket küldtünk az önkormányzatnak

Az ügyben a Mandiner kérdéseket küldött az önkormányzatnak. Arra lettünk volna kíváncsiak, hogy a polgármester-asszony miért nem tett semmit 2021 óta az üzlethelyiség visszaszerzése érdekében? Hogyan fordulhatott elő, hogy egy kiemelt részen egy kereskedelmi tevékenységet végző cég hosszú ideig nem fizetett bérleti díjat? De azt is szerettük volna megtudni, hogy kivizsgálják-e az esetet, illetve felelősségre vonnak-e majd valakit, amennyiben ez szükséges?

Az önkormányzat egyelőre nem reagált megkeresésünkre, de amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

***

A polgármester törvénytelenségeire sorozatosan hívja fel a figyelmet a helyi Fidesz, ahogy a kerületi kormánypárti képviselő, Böröcz László fogalmazott nemrég lapunknak, „nagyon rossz üzenete van a V. Naszályi Márta által folytatott politikának".

 

Nyitókép: V. Naszályi Márta sajtótájékoztatót tart a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt a Városházán 2023. december13-án. (Fotó:MTI/Soós Lajos)

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
goldie-2
2024. február 09. 19:41
Ment az a zsebbe.
dodek4b
2024. február 09. 17:33
Az ember arca a szellemi képességeiről is árulkodik, ötödik Márta, talán egy dadusnak elmehetne az ovodába. Olyan buta képe van , akár egy halloween töklámpának !
nempolitizalok-0
2024. február 09. 17:17
Egy bolsival nemsokára megint kevesebb lesz. Libsiket sem akarok LÁTNI!!!!
atti64
2024. február 09. 17:07
SOK A SZAREMBER EBBE AZ ORSZÁGBA, A UNIOBA MÉGTÖBB!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!