„Trianon korántsem annyira szörnyű” – jelentette ki Ungváry Krisztián (VIDEÓ)

2024. február 02. 06:51

A történész szerint „a trianoni békeszerződés kapcsán Magyarország nem a fejlett, hanem a fejletlenebb területeit vesztette el”. Ungváry szerint ez olyan, „mintha Budapestről levágnák Kelet-Magyarországot. A budapesti adófizető sokkal jobban járna”.

2024. február 02. 06:51

A frisshirek.hu Magyar Közöny című podcastjének vendége nemrég Ungváry Krisztián történész, egyetemi tanár volt, aki az adásban többek között a Trianoni békeszerződésről is beszélt.

Ungváry: Korántsem annyira szörnyű, mint amennyire ez be lett állítva

A történész a békeszerződés kapcsán megdöbbentő nyilatkozatot tett. „Ha egyrészt felismernénk azt, hogy ez a Trianon – bármennyire is rettenetes, tönkretette egy ország lakosságának nagyon jelentős részét –, korántsem annyira szörnyű, mint amennyire ez be lett állítva. Sokkal rosszabb is lehetett volna” – fogalmazott. 

A történész szerint ugyanis „Trianonnak nem az a baja, hogy elvették az erdeinket és bányáinkat, meg hegyeinket, mert azok nem a mieink, hanem azoké, akik ott éltek. Speciel a trianoni békeszerződés kapcsán Magyarország nem a fejlett, hanem a fejletlenebb területeit vesztette el”. 

Mint Ungváry egy példával rámutatott, szerinte ez olyan,

mintha Budapestről levágnák Kelet-Magyarországot. A budapesti adófizető sokkal jobban járna”

– tette hozzá.

Ungváry Krisztián említett kijelentéseit az alábbi videó 37. percétől kezdődően hallgathatja vissza:

Nyitókép: Képkocka/YouTube-videó

 

 

Összesen 241 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makucsera
2024. február 15. 13:17
"Magyar, akinek fáj Trianon"! ... a többi csak nyelvhasználó állampolgár
Karsa Orlong
2024. február 11. 00:04
Remélem azért ezt a büdös szájú Unváryt is kicsinálják valahogy, biztos van valami büdös a múltjában vagy a családja múltjàban vagy ha nincs kreálni kell valamit. Tönkre kell tenni minden áron a férget!
Palatin
2024. február 03. 12:12
Képzeld el ez az Ungváry, ilyen történelem tudással rendszeresen tart elöadásokat. Az hagyján, minden idióta szövegelhet manapság, amit akar. De ennek az embernek van közönsége, no azok jelentik az igazi problémát. Olyan ez, mintha én a harangöntés fortélyairól youtuboznék, holott fogalmam sincs róla. Vajon milyen harangokat gyártana a közönségem? A történelem az egy olyan "tudomány", amiröl mindenki azt mond amit akar, nem lehet utána nézni. vagy ha mégis, akkor úgy lehet értelmezni minden emléket, ahogy neked tetszik. Lenint valaha imádtuk, ma leköpjük. A történelem magyarázata mindig a hatalom juhászkutyája, annak kell összeterelni a népet. A trianoni veszteséget viszont nem kell magyarázgatni se jobbra se balra, érezzük máig is a tragédia súlyát. Ellopták a hegyeinket a folyóinkat, a legszebb városainkat, utainkat, milliónyi honfitársainkat. És akkor jön ez a hibbant Ungváray, és van pofája a szemünkbe mondani, hogy Trianon az egy jó dolog volt.
zoknis
2024. február 03. 12:03
Ez csak egy selejtes liberálidióta böffenése, egy szarházi ingyenélő hazaáruló kísérlete, hogy észrevegyék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!