Sulyok Tamás szakmai, vezetői múltja garancia arra, hogy nem lesznek hibák – elemző a Mandinernek

2024. február 26. 20:40

Deák Dániel szerint helyreállt a belpolitikai stabilitás.

2024. február 26. 20:40

A hétfői államfőválasztás fő üzenete, hogy helyreállt a belpolitikai stabilitás, az elmúlt hetek konfliktusait lezárultak – nyilatkozta lapunknak Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője Sulyok Tamás megválasztása kapcsán. Hozzátette: a most megválasztott köztársasági elnök egy nagy tekintélyű jogász, személyét a balliberális oldal sem tudja érdemben kritizálni, csupán a megszokott, előre bekészített, bárkire alkalmazható paneleket hozták fel vele szemben. 

Sulyok hangsúlyozta is beszédében, hogy nem akar pártpolitikai csatározásokban részt venni, hanem az államfőhöz méltó módon, a nemzet egységét akarja megtestesíteni, jogászember lévén az alkotmányjogokra, az emberi jogokra felügyelve – hívta fel a figyelmet az elemző. 

Deák arról, hogy az új köztársasági elnök teljes transzparenciát hirdetett a kegyelmi ügyekben, azt mondta: önmagában az, hogy szakmai, vezetői múlttal rendelkező jogászról van szó, aki eddig alkotmánybíróként dolgozott, 

biztosítja azt, hogy olyan hiba, amely Novák Katalinnál előfordult a kegyelmi ügy kapcsán, ne történjen. 

Vélhetően nagyon oda fog figyelmi ezekre a kérdésekre – tette hozzá Deák Dániel.

Az elemző Sulyoknak a nemzeti szuverenitásra utaló megjegyzésére és arra, hogy az AB elnökeként korábban azt mondta, a tagállami alkotmánybíróságoknak egyes esetekben szembe kell menniük az európai joggal.

Emlékeztetett, folyamatos vita tárgya, hogy a tagállami vagy az uniós jog élvez elsőbbséget, és a magyar Alkotmánybíróság több esetben úgy foglalt állást, hogy az előbbi, így Sulyok Tamás várhatóan államfőkét is ezt az álláspontot fogja képviselni - szakmai érvekkel alátámasztva. 

Nyitókép: Sulyok Tamás beszédet mond az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. február 26-án. (Fotó:MTI/Koszticsák Szilárd)

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Genusnextgen
2024. március 02. 15:12
Nagy mázli, hogy a jobboldalon mindennek van következménye. A pedofilszopkodó dagadt tehén pl. többet fog keresni, mint amikor még hivatalban volt. Ez 5 millió 249 ezer forint lesz, ami 653 ezer forinttal több, mint amit a hivatali ideje alatt kapott. #pedofidesz #csicskaorban
Lajoss
2024. február 29. 12:14
Ásít,lapoz…
gyzoltan-2
2024. február 27. 07:02
"Sulyok Tamás szakmai, vezetői múltja garancia arra, hogy nem lesznek hibák" Van némi kételyem! -melynek az alapja a 24.hu. híradása: " Nemzetbiztonsági főtanácsadót akarnak Orbánnak Rogán Antal minisztériumban ő irányatja majd a nemzetbiztonsági főtanácsadói kabinetet és titkárságot, a Nemzetbiztonsági Irodát." -a hibákért én kérek elnézést, szándékosan hagytam benne, hogy lássátok, hogy kitalálhassátok, hogy kik uralják a médiát, a közvéleményt! Úgy tűnik, hogy nem magyarok..! -de, most nem ez a lényeg, hanem az, hogy semmi nem változik! Kinek fog megfelelni a nemzetbiztonsági főtanácsadó?! Orbán Viktornak, avagy Rogán Antalnak?! -de várhatóan semmiképp a magyarországi többségi magyarságnak! -amint ez idáig is történt... Ezzel együtt is, reményt fűzök Sulyok Tamás megválasztásához, érettebb, tapasztaltabb személyisége remélhetőleg megóvja elődje banális hibáitól, és működése mérsékelő, normalizáló hatással lesz rázós politikai életünkre..!
alexandrosz-2
2024. február 27. 06:10
Igazi zsideszes szarjankó ez is, partner a vétótlan köpcös geci minden aljasságában: kényszeroltás, végtelen rendkivüli állapot.... Az ukránfaszszopó kvótaribancot egy szocialista brigád sunyi aktivistája váltja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!