Sulyok: Az alkotmányos alapjogok és értékek méltányos kiegyenlítésén fogok munkálkodni

2024. február 26. 18:29

„Nem volna sem elegáns, sem helyénvaló, ha politikai beszédet mondanék” – mondta megválasztása után Sulyok Tamás.

2024. február 26. 18:29
null

Alighogy megválasztották hétfőn 18 óra utá, Sulyok Tamás, az államfői posztot március 5-től betöltő egykori AB-elnök letette esküjét. Ezt követően a leendő államfő fogadta Orbán Viktor miniszterelnök, Kövér László házelnök, valamint a kormánypárti és a jelenlévő ellenzéki frakcióvezetők gratulációját, majd beszédet mondott.

„Nem volna sem elegáns, sem helyénvaló, ha politikai beszédet mondanék” – mondta megválasztása után Sulyok Tamás.

A megválasztott államfő közölte, az életútja a jogi pálya bejárásáról szólt. Mint mondta, a jog szeretete és tisztelete határozza meg a szakmai és magánéleti pályáját. Sulyok köszönetet mondott a szüleinek, akik magyar és keresztényt akartak faragni belőle. Köszönetet mondott feleségének is, aki 50 éve áll mellette.

A jog alapgonodolata az emberi szabadság és jogegyenlőség biztosítása. Számomra minden hatalom csak a jog keretei között értelmezhető. Azt tudom ígérni, hogy a köztársasági elnöki székből is az alkotmányos alapjogok és értékek méltányos kiegyenlítésén fogok munkálkodni” – fogalmazott a megválasztott köztársasági elnök, aki szót ejtett arról is, hogy olyan Európát szeretne, ahol az értékek többet érnek az érdekeknél. Felhívta a figyelmet, hogy identitiásunk szorosan kötődik ahhoz a hagyományos társadalmi környezethez, ami a Kárpát-medencében az elmúlt ezer évben kialakult.

„Az Alaptörvény értékrendje szerint, elveimhez hűen, jogászként kívánok működni. A kegyelmezések és a kitüntetések kapcsán a legszélesebb transzparencia híve vagyok” – ismertette Sulyok Tamás.

Köztársasági elnökként bizalmat szeretne építeni” – hangsúlyozta az új államfő. „A nehézségekkel küzdők, az önhibájukon kívül nehéz helyzetbe kerültek vagy magukról gondoskodni nem képesek, a szenvedők, az idős, a beteg, a magányos emberek mindig számíthatnak figyelmemre és támogatásomra” – zárta beszédét Sulyok Tamás.

 

 

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lájkbajnok
2024. február 26. 20:46
Ez a mókus már a hanyatló rezsim szimbóluma. Wish-ről rendelt Sólyom László.
Csomorkany
2024. február 26. 20:12
Teljesen szimpatikus beszéd. Hajrá!
antal-2
2024. február 26. 19:54
A magyar nép csicska. Mindjárt kihal. Nagyívben szarik rá! Helyette ilyen szarokkal foglalkozik. Az összes politikusa mással foglalkozik! Az összes! Az a jó, hogy mikor kihal a magyarság 2100-ben a történelme is elsüllyed. Elégetik a könyveiket, elfelejtik a nyelvüket, még a sírjaikat is eldózerolják és mecsetet építenek belőle. Senki sem fog tudni róla a Földön, hogy volt itt egy nemzet Atillával (talán rá emlékeznek majd még a muszlimok is) de egy hazaáruló Istvánról, Mátyásról és főleg egy Orbánról, Gyurcsányról senki nem fog tudni. A magyarokat egyáltalán nem is érdekli, hogy kihalnak. A nyugdíjrendszer 2011-ben összeomlott a gyermektelenség miatt de a többségi parazitákért van oda az összes hazaáruló politikus. Köpni mindre!
antal-2
2024. február 26. 19:47
Ma szóljon a KFT-től: Bábu vagy!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!