Sulyok Tamás március 5-től lehet hazánk új köztársasági elnöke

2024. február 25. 16:21

A kormánypártok benne látják azt az esélyt, hogy jól megtestesítse a nemzet egységét.

2024. február 25. 16:21
null

Kifogástalan múltú, kiváló felkészültségű és nagy tekintélyű alkotmánybíróként jellemezte Kocsis Máté a kormánypártok államfőjelöltjét – írja a hirado.hu.

A Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádióban azt mondta

a kormánypártok Sulyok Tamásban látják azt az esélyt, hogy jól megtestesítse a nemzet egységét. 

Az Országgyűlés várhatóan hétfőn fogadja el Novák Katalin államfő lemondását. Ha ugyanazon az ülésen az új elnököt is megválasztják, akkor március 5-től lehet új köztársasági elnöke Magyarországnak. Csütörtökön jelentette be a Fidesz frakcióvezetője, hogy a kormánypártok Sulyok Tamást javasolják köztársasági elnöknek.

Ezt is ajánljuk a témában

Kocsis Máté Balatonalmádiban úgy fogalmazott: „a Fidesz és a KDNP hétfőn elfogadja Novák Katalin korábbi államfő lemondását és azt tartják helyesnek, ha az Országgyűlés mielőbb megválasztja az új köztársasági elnököt.” Hozzátette azt is, hogy Sulyok Tamás egy kifogástalan múltú, nagy felkészültségű jogász.

 

kormánypártok benne látják azt az esélyt, hogy a nemzet egységét jól megtestesítse.

Bár több ember is szóba kerülhet, ha a köztársasági elnök személyéről gondolkodunk, de őt találtuk a legmegfelelőbbnek. Benne látjuk azt az esélyt, hogy a nemzet egységét jól megtestesítse, és benne látjuk az esélyét, hogy a köztársasági elnöki hivatal az vitán felül álljon a következő években” – jegyezte meg.

Az Országgyűlés várhatóan hétfőn dönt majd az új államfőről.

Ha a parlament Sulyok Tamást köztársasági elnöknek választja, akkor akár már március 5-től be is töltheti az államfői tisztséget.
Ezzel ő lehet Magyarország 7. megválasztott köztársasági elnöke.

Nyitókép: Alkotmánybíróság honlapja

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
galancza-2
2024. február 25. 20:33
"kedves" balos-ballikos patkányok! A példaképetek, göncös árpi patkány kitüntett egy délvidéki szerb vérbírót,aki 12 magyar ítélt halára,és tagadta a népírtást.És rákosiék elvtársa volt. árpi patkány gondolkodás nélkül aláírta pufajkás gyula-konce kurmány népnyuzó, alkotmányellenes törvényeit.
bodrigyuri
2024. február 25. 20:20
Proli nerista. Nem jó.
de France
2024. február 25. 19:56
Még a szeme se áll jól. Úgy néz ki mint egy dörzsölt bűnöző.
rockercicc
2024. február 25. 19:43
Aláírni ez is tud, úgyis csak az a lényeg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!