Politikai évadnyitó parlamenti nagyüzemmel

2024. február 28. 23:47

Államfői lemondás, új köztársasági elnök választása, Svédország NATO-csatlakozásának megszavazása, ellenzéki akciók és miniszterelnöki felszólalás, mindez a kegyelmi ügy utózöngéivel kísérve – erősre sikerült az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első napja. Ráadásul hamarosan indul a kampány is.

2024. február 28. 23:47
KÖVÉR László; ORBÁN Viktor
Kacsoh Dániel
Kacsoh Dániel

Szinte magából kikelve sorozta az ellenzéket Ruff Bálint baloldali elemző, kampánytanácsadó a Demokratikus Koalíció, a Momentum, a Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd által a Kossuth térre meghirdetett kormányellenes tüntetést követően a Partizán vasárnap délutáni műsorában. A kormányváltást remélő szakember ugyanis nem tudott napirendre térni afelett, hogy alig néhány ezren vettek részt az eseményen, amelynek hivatalos célja a közvetlen államfőválasztás kikényszerítése volt, ráadásul az egyik fő szervező, a frissen pártelnökké avanzsált Donáth Anna fel sem szólalt. Sőt, mint azt az ellenzéki demonstrációkon való rendszeres részvételével a pártpolitizáló egyházi személyek kvázi megtestesítőjeként beszédet mondó Iványi Gábor lelkésztől megtudhattuk: még csak Magyarországon sem volt. Mindazonáltal a demonstráció jelszavául választott követelésről érthető módon alig esett szó, hiszen annak egyrészt semmilyen realitása nincsen, másrészt ha mégis lenne, úgy a közvetlen államfőválasztást alighanem Orbán Viktor nyerné.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2024. február 29. 06:34
Nyílegyenesen a győzelem felé...... Hajrá Fidesz!
dryanwolf
2024. február 29. 03:17 Szerkesztve
Politikai évadnyitó... KiDNePperek, Happy New Fears!) "Ráadásul..." - coming soon)  (folyt. köv.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!