Orbán Viktor bukását vizionálja egy lengyel lap a pénteki influenszertüntetés után

2024. február 18. 10:57

Érdekes interpretáció a „politikamentes” tüntetésről.

2024. február 18. 10:57

„Több százan szólítják fel Orbán Viktort a lemondásra a kegyelmi botrány miatt” írta a lengyel Gliwice, amely szerint a magyar vezető 14 éves mandátumának legnagyobb politikai válsága előtt áll. Ahogy mi is beszámoltunk róla, a pénteki „politikamentes” tüntetés olyan youtuberek és  influenszerek szervezték, mint VV Zsolti, aki korábban a fideszes szavazókat birkázta és a miniszterelnök halálával viccelődött.

Ezt is ajánljuk a témában

Arról is írtunk, hogy a nagyobb megmozdulások szervezésére képtelen ellenzék politikusai sem mulasztották el a részvételt a demonstráción.

A lengyel beszámoló szerint 

a botrány sokkolta a magyar politikai elitet, és 2010-es hivatalba lépése óta a legnagyobb veszélyt jelenti Orbán Viktor hatalmára.

A lengyel lap azt írja, hogy a távozó Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter is Orbán legközelebbi szövetségesei voltak, kormánya által hirdetett konzervatív keresztény értékek jelképeiként. „Azon nők közé tartoztak, aki befértek az egyébként férfiak uralta politikai körbe.”

Szombaton Orbán Viktor évértékelő beszédet tartott, ahol a kegyelmi ügyet is kommentálta. Részletes beszámolónkat ide kattintva olvashatja.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Orbán Viktor a szombati évértékelőn. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

Összesen 148 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2024. február 18. 19:01
ebből élnek?
Szuperszig
2024. február 18. 17:22
Ha ma valaki elolvasná a Pécsi Hírek című friss kiadást, szentül meg lenne győződve, hogy itt jobboldali kormány nem is volt. Ez a Gilicei újság is valami hasonló szintű.
Nehidd El
2024. február 18. 17:16
"írta a lengyel Gliwice," A portál neve Tylko Gliwice (Giwice város lévén, a tylko jelentése pedig "csak"). Az impresszumukban azt írják (hazudják), hogy kizárólag Gliwicével foglalkoznak, és hogy helyi hírekre összpontosítanak, amelyek a helyiek mindennapi életéhez közvetlenül kapcsolódnak. Tehát egy szokásos "civil" lap, borítékolhatjuk, hogy dollárokból jön össze a költségvetésének 90%-a.
Palatin
2024. február 18. 16:47
Ha Orbán bukik, akkor felfelé, pl. ö lesz az unió fönöke.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!