Orbán Kálmán Olgának: 2010-ben 81-en voltak börtönben pedofília miatt, 2024-ben 683-an, miről beszélnek?

2024. február 26. 20:54

„A kormánynál és nálam is pedofiloknak nem volt, nincs és nem is lesz kegyelem” – szögeztel le ismét a miniszterelnök a parlamentben.

2024. február 26. 20:54
null

Hétfőn este is folytatódott az Országgyűlés rendkívül sűrű ülésnapja, méghozzá az azonnali kérdések órájával.

Nem meglepő módon az ellenzéki képviselők Orbán Viktort vették össztűz alá.

„Kérdezem hát miniszterelnök urat, meddig nézi még hülyének az embereket? Meddig érnek a pedofilhálózat szálai, mi volt az ön személyes szerepe a pedofilsegítő kegyelmében?” – tette fel a kérdést elsőként a DK-s Kálmán Olga.

„A provokatív megjegyzéseket visszautasítom. A kormány számára sosem volt kérdés a pedofília ügye, a kormány mindig is mindent megtett annak érdekében, hogy megvédje a gyermekeket. A kormánynál és nálam is pedofiloknak nem volt, nincs és nem is lesz kegyelem” – érkezett a kormányfő válasza, aki 
arra is felhívta a figyelmet, hogy a baloldal nevezte ki a bicskei gyermekotthon élére az igazgatót, és „önök tartották ott”. A vizsgálat 2011-ben még nem vezetett eredményre, ennek a feldolgozása tanulságos lesz, „de nem adtuk fel, mert 2016-ban ismét eljárást indítottunk, ami eredményre vezetett”.

„Önök hol voltak húsz évig, ha nekünk kellett eltakarítani azt, amit itt hagytak?” – kérdezte a Gyurcsány-párt képviselőjétől Orbán Viktor.

Kálmán Olga válaszában azt mondta Orbánnak, hogy „ön az egyik legmocskosabb bűn elkövetőjét védi”. Orbán Viktor leszögezte, az érintettek lemondtak, a kérdésekkel hozzájuk lehet fordulni, majd feltette a kérdést: „Tudják-e 2010-ben hány pedofilbűnöző volt börtönben? 81, míg 2024-ben ez a szám 663, miről beszélnek?”.

Orbán felidézte azt is, hogy az ellenzék nem támogatta a pedofil-nyilvántartás létrehozását, a pedofil gyermekpornográfia elleni javaslatukat és azt sem, hogy a szexuális bűncselekmények nem évülhetnek el, illetve hogy a pedofilok neveléssel kapcsolatos munkát se végezhessenek.

A baloldali kormányok megengedték, hogy több mint ötszáz pedofil járjon szabadon Magyarországon, ők rejtegették a pedofilokat, elég gond a megörökölt istálló kitakarítása a jelenlegi kormánynak” – mondta a kormányfő.

Hozzátette, 2010 óta születtek intézkedések, ezért a magyar gyermekvédelmi rendszer támogatása négyszer akkora, mint a baloldali kormányzás idején volt, és jóval magasabbak a fizetések, bár még nem elég magasak. „Nem a pedofilokat rejtegető baloldalban kell megbízni” – mondta Orbán Viktor.

A következő kérdező az MSZP-s Tóth Bertalan volt, akinek kérdésére Orbán leszögezte: A kormány nem tárgyalta K. Endre kegyelmi kérvényét, mert ha tárgyalta volna, nem lett volna kegyelmi ügy.

Orbán Viktor a jobbikos Ander Balázsnak azt válaszolta, hogy a jobboldali kormány hozott létre áldozatsegítő központokat az országban. „Minden szigorítást megfontolunk. A belügyminiszter utasítást kapott arra, hogy minden intézményvezetőt át kell világítani. Lesznek új szabályok, amelyek a vizsgálat szempontjait szabják meg” – tette hozzá. Viszonválaszában a kormányfő azt is elmondta, hogy a 2010-es kormányváltás óta a négyszeresére nőtt a gyermekvédelmi intézmények támogatása.

A parlamenti közvetítést egyébként itt lehet követni:

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2024. március 04. 23:56
@Geza2 Mit nem értesz...?! A Fidesz többségű Parlament felelt a gyermekvédelmi törvények hatékonyabbá tételéért, a végrehajtó hatalom hatóságai a bűnösök begyűjtéséért és a független bíróságok a törvények alkalmazásáért. Így lett nyolcszor több a bebörtönzött pedofilok száma, min Pedó Fletó és társai alatt. Érted már...?
Mich99
2024. március 04. 23:35
Pedó Fletó bandája meg van őrülve!
2024. március 02. 13:15 Szerkesztve
Nem értem Orbán Viktor szavait. Ezzel most beismerte, vagy éppen eldicsekedett azzal, hogy a bíróságok politikai nyomásra hozzák meg az ítéleteiket mindkét érában, tehát a mostaniban is? Lehet mashogyan ertelmezni ezt az állítást, minthogy mi nyomast gyakorlunk a bíróságokra, ezért több embert csuknak le pedofiliáért mint az előző rendszerben? Mert ha nem így értelmezzük OV szavait, akkor nincs mivel dicsekedjen. Hová lettek a független bíróságok? Nem voltak és most sincsenek?
Banned310
2024. február 27. 16:57
Ez semmit sem jelent, főként nem szabadít fel az alól, hogy kegyelmet adatatok egy pedofil segítőjének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!