Nagy Ervin: „Karácsony próbálkozása egyértelmű kudarc”, szerinte egymást marja az ellenzék a színfalak mögött

2024. február 29. 11:06

A baloldalon a lényeg a pénz, az állás, a pozíció, a túlélés, de ez megbosszulhatja magát a választásokon – értékelte a szakértő a baloldali állapotokat.

2024. február 29. 11:06

Az ellenzék problémáit, jelenlegi helyzetét értékelte a Magyar Nemzet felkérésére Nagy Ervin, politikai elemző, aki többek között Karácsony Gergely kudarcára is kitért.

„Karácsony próbálkozása egyértelmű kudarc”

Karácsony Gergely próbálkozása Nagy Ervin szerint egyértelmű kudarc, hiszen a főpolgármester nem tudta ismét összeállítani azt a koalíciót, amely 2019-ben felsorakozott mögötte.

A Mandiner olvasói emlékezhetnek: Karácsony  Gergely tavaly októberben ígérte meg, hogy összehozza az ellenzéket, s bár azóta is ezt kommunikálja, ez azóta sem valósult meg. Erről itt olvashat részletesebben.

Nagy Ervin szerint ez taktikailag arra utal, hogy Karácsonynak országos politikai tervei vannak hosszú távon, akár 2026-ban gondolkodhat, különben logikátlan lenne, hogy egy kudarcos témát ő tartson napirenden – tette hozzá.

Ezt is ajánljuk a témában

Komoly könyöklés mehet az ellenzéki oldalon

„Nem azt látjuk, hogy a sokszínűség érték lenne, hanem azt, hogy a párbeszéd csupán személyi kérdésekről szól” – fogalmazott Nagy Ervin az ellenzéki együttműködésről szólva, valamint rámutatott:

a hatalmi versengés feltehetően a politikai színfalak mögött zajlik, és a valóságban durva könyöklés mehet, és az, amit mi látunk, csupán a jéghegy csúcsa.”

Mi a helyzet a fővárosi listával?

„Amikor budapesti listáról beszélnek, akkor sem arról van szó, milyen közös ügyek mentén tudnának együttműködni, hanem arról, hogy hány lista legyen, ami hatalomtechnikai szempontból előnyösebb lenne számukra” – fogalmazott a Magyar Nemzetnek nyilatkozva Nagy Ervin, aki szerint

a baloldalon a lényeg a pénz, az állás, a pozíció, a túlélés, de ez megbosszulhatja magát a választásokon.”

„Az sem segít az ellenzéken, hogy a külföldi támogatók szemlátomást lemondtak erről a politikai garnitúráról, így a mostani választások óriási téttel bírnak a 2022-es összefogás pártjai számára. Nem fogják támogatni azt az egymással vitatkozó baloldalt, amelyik Budapesten sem képes eredményt felmutatni” – tette hozzá.

A Magyar Nemzet teljes cikkét a témában itt olvashatja.

Nyitókép:  MTI / Soós Lajos

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:27
🍓 ️ ­­A­­­ ­­­d­ö­­g­­­ö­­s­ ­l­­á­­­n­y­­o­­k­­­ ­­v­­­á­­­r­­n­a­­­k­ ­­­r­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­.­­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­𝗨­𝗡
llnnhegyi
2024. március 03. 14:01
Az Apró villában leszakadt a rolló , álmodtam Ugyan mit jelent? Megkeresem,mit mond Krúdy Gyula Álmoskönyv című gyűjteménye.
Lajoss
2024. március 02. 06:45
Ervinkét is a NER eteti…mit is mondana…🤷‍♂️
atti64
2024. február 29. 13:16
A SZAROLDALI BALOLDALT EL KELL TAKARITANI A FÖLD SZINÉRÖL!!!!!!!!!!!!!!!!!!IRÁNY A SITT NE TARTS LÉPÉST INDULJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!