Maxi-Dubaj helyett tanuljunk Bécstől, így kell jól új városnegyedet csinálni

2024. február 25. 06:59

Ne az autók köré tervezzük a várost!

2024. február 25. 06:59
null
Vitézy Dávid
Vitézy Dávid
Index

„Pontosan a bécsi modellben történő városfejlesztésre lenne szükség a budapesti barnamezők esetén is:

Ne arab befektetők vagy épp az egyes telkeket megszerző különböző egyéb érdekkörök mondják meg mi és hogyan épüljön, hanem a közérdekek mentén tervezzük a várost, az erre hivatott állami és önkormányzati intézmények útján – és utána, egy kész városfejlesztési koncepcióra vonjunk be magánbefektetőket!

Ne újabb üres irodaházak, bevásárlóközpontok és luxuslakások épüljenek, hanem a budapestiek lakhatási gondjain érdemben enyhíteni képes lakáskínálat jöjjön létre!

Ne a piacra bízzuk a városfejlesztést, mert abból csak egy szobás, gyorsan eladható lakások lesznek, hanem szabályozással teremtsük meg a tartós bérlakáskínálatot, és biztosítsuk, hogy az oktatási, egészségügyi, szociális, tömegközlekedési, közigazgatási dolgozók szolgálati lakásokhoz juthassanak kedvezményesen!

Ne az autók köré tervezzük a várost, Dubaj legyen ellenpélda és ne a követendő

– nem sok ezer parkoló és autókkal teli új városnegyedek kellenek, hanem sok zöld, időben kiépített közösségi közlekedés, jó minőségű közterületek!

Ne felejtődjön ki a szükséges oktatási intézmények létrehozása, ahogy ez a nagyobb lakóparkoknál lenni szokott!

Ne engedjük, hogy minőségi zöldfelületek nélkül jöjjenek létre új városnegyedek

– Rákosrendezőn most ez készül, ha a nemzetközi szerződésben a korábban megtervezett legalább 30 hektáros városi jelentőségű parkot nem írja elő a kormány az arab befektetőknek, sose lesz belőle semmi.

Tanuljunk Bécs példájából és végre XXI. századi szemléletben, a helyi igények szerint tervezzük és fejlesszük Budapestet – és ne kizárólag magánbefektetők érdekei mentén!”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ProletarFC
2024. február 27. 15:09 Szerkesztve
Papcsák vs tartarossz Jogsértést követett el a zuglói önkormányzat, amikor elbontotta hajléktalan emberek kunyhóit / forrás: 444.hu Úgy látom Lázár János és Vitézy - Erdős Péter - Dávid milliós kárpit akar megint kifizetni a hajléktalanoknak a kitelepítésért. Mi jogon telepítik ki megint Zuglóban hajléktalan honfitársainkat, megint fizethetitek majd a milliós kárpikat nyomoroncok. na jelzem megint az AVM-nek a súlyos jogsértést. https://444.hu/2014/02/24/jogsertest-kovetett-el-a-zugloi-onkormanyzat-amikor-elbontotta-hajlektalan-emberek-kunyhoit
ProletarFC
2024. február 27. 15:05
https://tartarossz.blogspot.com/2015/12/hirajanlo-50-53het-ujra-akcioban.html itt egy nagy emberi példamutatás arra, hogy az otthonvédő Koppány csoport vezetője Balogh Béla egy hajléktalan kolónia építményeinek korszerűsítésében és felújításában tevékenykedik, nem maxi dubaj kell városfejlesztés címen, hanem az adott hajléktalan kolónia emberi élethez méltó körülményeinek megteremtését kell segíteni, nem rombolással, hanem szigeteléssel macskaeledel kutyaeledel kiszállítással. fűtéskorszerűsítéssel
ProletarFC
2024. február 27. 14:54 Szerkesztve
...hogy oda építkezhetnek, mivel az par excellence nem közterület, ezért hátrább az agarakkal, fizessenek ismét kártérítést! az ott lakó és újfent valami barom vársfejlesztés miatt kilakoltatott hajléktalan honfitársainknak akinek ősei szintúgy Árpád-vezérrel érkeztek a Vereckein és Békás-szoroson át Magyarország területére a maxidubaj elnevezésű burzsujfasiszta önkényes és baromjogtalan kitelepítés miatt!
ProletarFC
2024. február 27. 14:48 Szerkesztve
Csak arról nem esik szó, hogy azon a területen - Te Erdős Péter unoka -hajléktalanok élnek; az egész maxidubaj baromság arra volt ürügy, hogy télvíz idején felszámolják az ottani hajléktalankolóniákat és megkezdjék a kilakoltatásukat, ugyanis annakidején amikor még volt hatékony Város Mindenkié csoport, én hívtam föl a figyelmüket arra, hogy Papcsák Ferenc, Zugló akkori Fidesz-KDNP-s polgármestere, aki nem mellesleg privatizációs lopás idején felszámlóbiztosként anyagi helyzetét megalapozó tirpák jogászpalánta noah bortól elbutult nagy arccal jogtalanul dózeroltatta, bontatta el a XIV kerület Francia úti hajléktalan kunyhókat (egy emberi élet egész munkáját tette tönkre és bebizonyította, hogy még a hajléktalan is kilakoltatható), mivel azok nem közterületen, hanem a MÁV területén voltak és a hajléktalanok jobban tisztában votlak azzal a jogi helyzettel,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!