Ilyen luxusban él a hídpénzbotrány főszereplője, az Amnesty International igazgatójának a testvére

2024. február 07. 08:55

Bicskanyitogató összefüggések, halomban álló készpénzkötegek bukkantak föl.

2024. február 07. 08:55
null

Luxusautó, hegyekben álló készpénz, jacht, egzotikus nyaralások, ingatlan a Rózsadombon – jellemzi a Magyar Nemzet a számlagyáras ügyvédként elhíresült Vig Mór életét, aki baloldali politikusokig gyűrűző a hídpénzbotrány egyik főszereplőjeként vált ismertté.

Vig Mór a közösségi oldalán korábban kérkedett luxus életvitelével, írják, a letartóztatását követően már inkább rejtegeti, milyen fényűzésben töltötte a mindennapjait, írják. Úgy tűnik, a felső tízezer életét élte az elmúlt években: évente többszöri egzotikus nyaralásokról, mesebeli életkörülményekről tanúskodtak a fotók, 

a Facebook-profilképén jachtot kormányozva pózol.

 Vig Mór feleségének közösségi oldalán ugyanezeket látjuk, még részletesebben.

Ezt is ajánljuk a témában

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felvételén az látható, hogy a Vig Mór vezette számlagyárat lekapcsolják: egy többszemélyes kanapét teljesen elborítottak a megtalált és sorba rendezett 10 és 20 ezer forintos bankjegyek, de 200 eurós címlet is bőven látható. 

Elsőként a Mandiner számolt be arról, hogy a NAV lecsapott Vigre, aki a gyanú szerint egy olyan gazdasági társaságot működtetett, amely az adócsökkentés érdekében több száz millió forint összegben fogadhatott be valótlan tartalmú számlákat. A tavaly év végén letartóztatott férfit 

megközelítőleg negyvenrendbeli csalással vádolják:

az exügyvédet, miután mindent beismert 2023 februárban, két év börtönbüntetésre ítélték, aminek végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztették. 

Hangsúlyozzák: bebizonyosodott, hogy a baloldali politika világába nyúlnak Vig Mór ügyleteinek a szálai, a Lánchíd korrupciógyanús felújítása kapcsán is előkerült a neve. Két év alatt 1,4 milliárd forintnyi összeg kerülhetett a kivitelezést végző A-Híd Zrt.-től a számlagyár-ügy gyanúsítottjának Sunstrike Kft. nevű cégéhez, írta az atv.hu. A gyanú szerint a beérkezett pénzből 

mintegy 900 millió forintot jellemzően még beérkezésük napján továbbutalhatták Vig Mór ügyvéd magán-, illetve ügyvédi letéti számláira, ahonnan rövid időn belül készpénzben felvehették.

Az ügyben a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal indított vizsgálatot Tényi István bejelentése nyomán.

Emlékezetnek: a Lánchíd renoválására még Tarlós István főpolgármestersége idején írtak ki pályázatot, amit 2019 szeptemberében az A-Híd nyert meg. Az önkormányzati választáson győztes 

Karácsony Gergelyék új közbeszerzési eljárást kezdtek, 

a győztes ekkor is az A-Híd lett. A munka ugyanakkor megdrágult, az A-Híd ötmilliárd forinttal többért vállalta el a felújítást. Ráadásul megváltoztak más fontos szerződéses feltételek is: a korábbi tenderhez képest majdnem hatvanszorosára, 4,2 milliárd forintra emelték a kivitelezőnek járó előleget, ám a céget terhelő kötbért megfelezték.

Nem utolsósorban 

Vig Mór testvére az a Vig Dávid, „aki az Amnesty International Magyarország igazgatójaként megannyi alkalommal támadta a magyar kormányt.

 A papíron jogvédő NGO vezetőjének közösségi oldalán hemzsegnek az olyan provokatív bejegyzések, amelyek a nemzetközi baloldal és a woke-ideológia ismert narratíváját népszerűsíti” – írja a lap. 

Nyitókép: Képernyőmentés

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2024. február 07. 17:18
Ezeknek egy külön börtön komplexumot kell építeni, nagyon sokan vannak, kell nekik a férőhely és telepített, tenyésztett patkányok is kellenek hozzájuk!
Szutykok
2024. február 07. 16:52
"X büntetőügyében tárgyalás tartása iránti kérelmét, amely Y bíró irodájában ügyiratborítóban volt elhelyezve, személyes adat jogosulatlan megismerése céljából a többi ott lévő irat közül titokban felkutatta, majd annak teljes tartalmát a saját iPhone típusú mobiltelefonjával fényképen jogosulatlanul rögzítette." "1-1 darab hivatalos bírósági, postázásra előkészített és lezárt levelet személyes adat jogosulatlan megismerése céljából a többi ott lévő irat közül titokban felkutatta, majd annak tartalmát jogosulatlanul megismerte, ezt követően a borítékokat visszazárta." A nő a tárgyaláson elismerte a bűncselekményeket és a bűnösségét, de vallomást nem tett.
Szutykok
2024. február 07. 16:52
A nő a bírósági dokumentumok szerint a bírók asztalán átkutatta az iratokat, és le is fotózta őket a mobiljával. Az ítélet sorolja az ilyen eseteket: "Hivatalos bírósági, postázásra előkészített lezárt levelet személyes adat jogosulatlan megismerése céljából a többi ott lévő irat közül titokban felkutatta, majd a lezárt borítékot felbontva, annak tartalmát jogosulatlanul megismerte, ezt követően a borítékot visszazárta." "Bírói döntésre váró, ügyiratborítóban elhelyezett vádiratot személyes adat jogosulatlan megismerése céljából a többi ott lévő irat közül titokban felkutatta, majd annak teljes tartalmát a saját Iphone típusú mobiltelefonjával jogosulatlanul fényképen rögzítette."
atti64
2024. február 07. 15:54
A VIGEKET 20 ÉV SZIGORITOTT TELJES VAGYONELKOBZÁS ÉS ÖRÜLJENEK HOGY NEM VÉGEZTÉK KI ÖKET !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!