Hosszú távra tervez Karácsony: ciklusokon átívelő fejlesztésbe fogott

2024. február 08. 14:01

A főpolgármester arról is beszélt, hogy a város egységes arculatát szeretné megteremteni.

2024. február 08. 14:01
Karácsony Gergely.

Az idén indulhat a Nagykörút Nyugati tér és Mester utca közötti szakaszára vonatkozó komplex megújítás tervezése, a szakaszosan megvalósítandó beruházás várhatóan a jövő évben kezdődhet el és a következő ciklus végére valósulhat meg – közölte Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön sajtótájékoztatón, kérdésre válaszolva.

A fejlesztésről a főváros és a négy érintett kerület – VI., VII., VIII., IX. – az Erzsébetvárosban tartott kihelyezett kabinetülésen kötött megállapodást.

A főpolgármester az általa vezetett ülés után elmondta, a fejlesztés nagyjából négymilliárd forint európai uniós, továbbá fővárosi és kerületi forrásból valósulhat majd meg.

A komplex fejlesztés során nemcsak egyszerűen a fizikai teret újítják meg,

hanem a város egységes arculatát szeretnék megteremteni, és mindezt összekapcsolják egy vállalkozásfejlesztési programmal

– közölte.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Chardonnay99
2024. február 13. 09:47
Ha Blaha Lujza tér felújításából indulok ki, akkor gyenge minőség, csillagászati költségek, közlekedés ellehetetlenítve. Vagy ez lesz az új négyes metró, minden ciklusban megígéri, aztán nem történik semmi.
Palatin
2024. február 09. 22:33
Isten örizz, hogy ez a pancser hozzá nyuljon a városhoz. Nem tudhatom Karácsony, hogy neked e város mit jelent, Nékem szűkebb hazám e gyöngyszem, örök, ékes és szent. A sors cikcakkos útjain barangolván, ha újra megcsodálom, Praclid nyoma szívem csücskén oly rút, hogy falra mászom. Hát mit tettél bölcsömet ringató kis hazámmal te ripacs? A városunk fennségét akarókkal miért vagy oly makacs? Miért vagy mostoha Lánchidunkkal, hogy az már tragacs? Egy bohóc vagy Gergő, bár sapkádról hiányzik a pamacs. Árpádunk helyett te Gyurcsányt, e simlis kóklert kedveled, Benne kenyéradódat, pártolódat, utad egyengetőjét leled. Hazád, városod nincs neked, szemed a dícsfénybe réved, Eközben a bús a fenébe kiván téged elárvult pesti néped. Mert bölcs és hazádat szerető nem lévén, te lankadt manó, Egy személyben is murisabb vagy mint a jó Hacsek és Sajó. Mamlaszságban, balgaságban sehol nincs hozzád fogható, Se, ki bolsevista árulásra oly szószegön és rögvest kapható.
lefty67
2024. február 08. 21:48
Gelgő nem vezetőnek való! Csak az orbángyűlölet furcsa alakú kitüremkedése a magyarországi ellenzékből!
Ehetős Odó
2024. február 08. 20:29
Ez a f@szkalap csak ne íveljen át sehová. Ahogy az ügyek haladnak, nyáron picsán lesz rúgva, ez egyre valószínűbb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!