Házkutatást tartottak a NAV nyomozói Márki-Zay mozgalmánál

2024. február 27. 18:54

Ezt maga a 2022-es közös ellenzéki listavezető jelentette be, megjegyezve, hozzájuk „kémeket építettek be”.

2024. február 27. 18:54

Mint arról a Mandiner már beszámolt, végleges jelentés készült az ellenzéki pártfinanszírozással kapcsolatban. Az Állami Számvevőszék szerint a 2022-es választások során a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett MMM-től „nem pénzbeli vagyoni hozzájárulásban, azaz tiltott párttámogatásban részesült a választási kampány során ezen pártok helyett és érdekében finanszírozott kampánytevékenység formájában”.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Az ellenőrzés során a jogsértés ténye, valamint részben a tiltott párttámogatás összegszerűsége is megállapítható volt”

– fogalmazott az ÁSZ, megjegyezve, emiatt büntetés kiszabását állapították meg, ugyanakkor a külföldi támogatásban érintett kampánypénzek miatt a NAV is eljárást folytat. Mint kedd délután kiderült, igen aktívan.

MZP megint maga tett bejelentést

A mai reggel a NAV nyomozói előbb a Mindenki Magyarországa Mozgalom könyvelőjéhez szálltak ki házkutatásra, majd pedig a szervezt budapesti irodájában jelentek meg”

– közölte kedd délután Márki-Zay Péter a Facebook-oldalán közzétett videójában.

„Tudtuk, hogy bennünket nemcsak megfigyelnek, lehallgatnak, közénk ügynököket, kémeket építenek be, hogy a saját csapatunkban is vannak, akik minden lépésünkről jelentést tesznek a Fidesznek” – magyarázta az ellenzéki pártok 2022-es közös listavezetője, aki korábban maga vallotta be, hogy az Action for Democracy nevű szervezet az Egyesült Államokból támogatta dollárokkal az ellenzéki kampányt.

Levélben fordultunk az adóhatósághoz, amint válaszolnak, arról is beszámolunk!

A felvételt itt tudja megtekinteni:

***

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:28
🍓 ️ ­A­ ­­d­­­ö­­g­ö­s­­ ­l­á­­­n­­y­­o­k­­­ ­v­á­­r­­n­a­­­k­­­ ­­­r­­á­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­.­𝗙­𝗨­­­𝗡
muanyag-tojas-23
2024. február 28. 09:43
Nem hallgattam végig. A békaemberek szóba kerültek?
omega
2024. február 28. 08:53
Kicsit megkésett dolognak tartom a házkutatást. Akkor kellett volna, amikor még megvolt a lé.
kalapali2
2024. február 28. 08:46
Kettős állampolgár őmakisága. A magyarba beszületett. A kanadaiért esküt tett! Így vagyunk a parlamenti kettős állampolgárokkal is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!