Ga(rá)zdálkodj okosan!

2024. február 09. 19:44

Ha bekerültél, szinte bármit megtehetsz.

2024. február 09. 19:44
Hardy Mihály
Klubrádió

„A következő lépésekben már végig olyan lesz a játék, mintha a szerencsekerék mezőre lépnél: mehetnek a bankok, az autópályák, az állami építkezések, az értékes ingatlanok (itt a nemzeti vej háromszor dobhat és mindig hatost!), viheted szinte a teljes médiát, a távközlési cégeket, a színházakat, a könyvkiadókat. Tieid lesznek a minisztériumok, a főhatóságok, az alhatóságok, a bíróságok, a hivatalok, a bennük lévő portással és a takarítószolgálattal együtt. Minden.

A játék 2015 utáni verziójában Lajos nevű játékos már nincs, mert visszaeső O1G-zés miatt levették a tábláról. Örüljön, hogy nem fóliázták le, tetőtől-talpig, amíg még életben van. Helyét a játékosok között a rendkívül magas érzelmi intelligenciájú Lőrinc nevű, teljesen színtelen bábú vehette át, akinek más játékokban a »stróman« vagy »jószágigazgató« nevet adják. Ha jól teljesít, vagyis lehetőleg nagyon ritkán szólal meg, jutalmul vihet egy tengeri jachtot, egy helikoptert, egy sugárhajtású repülőgépet és hozzá egy passzentos szőkét.

A Garázdálkodj okosan! című játékot a jelek szerint a végtelenségig lehet játszani. Igaz, csakis a dobókockával rendelkező játékosoknak, akik maguk írják a szabályokat – a saját maguk számára. Leváltani őket nem lehet, bekerülni közéjük pedig csak nagy tülekedés árán és akkor is csak rövid időre. Gusztus dolga. Ha bekerültél, szinte bármit megtehetsz. Minden meg lesz bocsájtva!”

***

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csendbiztos-2
2024. február 10. 09:21
1985.Hardi Mihály jelenti Moszkvából.
Zsolt75
2024. február 10. 09:17
A klubrádió beteg lelkű fantasztáinak párhuzamos univerzuma. Ásít, lapoz, elégedetten hátradől.
Perczel Éva
2024. február 10. 07:43
"garázdálkodj-okosan" Ezt a dumát biztosan nem olvasta a Lánchíd gyilkos, Pesti úti halálosztó, ukrán gabona hasonmás, csepeli ágyi poloska díler, nyilvános WC. mágus, járatritkító, látványterv hamisító, jogtalanul útpénzt szedő   EU-s pénzről hazudozó, fejvédő sisakot ölelgető, hiperpasszív nyelvtudású, Városházát eladni akaró,  notórius hazudozó fővárosi fődiktátor - így aztán maradt az eszetlen rablás.
Falióra tábornok
2024. február 10. 01:06
korrekt :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!