Felháborodtak Karácsonyék biciklisávjain Újlipótváros lakói

2024. február 01. 19:34

„Hát igazából mind a kettőjükre veszélyes, biciklisre, autósra egyaránt. Úgyhogy ez nem igazán volt jó ötlet” – árulta el az egyik hozzászóló.

2024. február 01. 19:34

A napokban szembesültek a XIII. kerületi Újlipótváros lakói azzal, hogy több helyre kerékpárossávokat és kerékpárosnyomokat festettek fel Karácsony Gergelyék. A felháborodás azért tört ki, mert ezek jelentős részét egyirányú utcába festették fel, szemben az autóforgalommal – írja a Metropol.

A lap arról számolt be, hogy a megkérdezett helyiek közül mindenki helyteleníti az új biciklis „fejlesztést”.

Hát igazából mind a kettőjükre veszélyes, biciklisre, autósra egyaránt.

Úgyhogy ez nem igazán volt jó ötlet” – árulta el az egyik hozzászóló.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemkellnév
2024. február 03. 08:49 Szerkesztve
Sok más döntésükkel szemben ezzel teljesen azonosulni tudok. Megjegyzem Svájcban is tele vannak az utcák ilyen megoldással és remekül működik. Az sokkal veszélyesebb, ha a biciklis behajtási engedély nélkül hajt be szemben a forgalommal(mert különben egy utcával minimum tovább kellene kerekeznie, ami esetében problémásabb lehet, mint gépjárművel). Az autósoknak egy esetben volna igazuk: ha nem lenne elegendő hely egymás mellett elhaladni. Az autós kultúra mellesleg ugyanúgy, mint a kerékpáros még sok kívánnivalót hagy maga után. Sokkal kényelmesebb erőszakosnak, bunkónak, kivagyinak lenni az utakon. Közröhej, hogy bárki felsőbbrendűnek érzi magát a másik közlekedőnél akár kocsitípus alapján, vagy attól függetlenül is. Tessék venni a fáradságot egymásra jobban figyelni!
orokkuruc-2
2024. február 02. 03:14
Látja karigeri, hogy még mindig nem elég rossz.
FreedomEva3
2024. február 01. 23:18
Az Isten szerelmére, tényleg ássa mar el valaki! 🤣
Bitrex®
2024. február 01. 22:12
Majom a köszörűkövön.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!