Fekete-Győr András úr, mikor? Mikor fog végre lemondani?!

2024. február 19. 13:29

Amikor egy újabb ítélet után kimondják önről, hogy méltatlanná vált arra a megtiszteltetésre, hogy Magyarország országgyűlési képviselője legyen?

2024. február 19. 13:29
null
M. Kovács Róbert
M. Kovács Róbert

A baloldalon a gerinc viszonylag rugalmas és gyorsan felszívódó szerv. De Fekete-Győr Andrásnál gyorsabban talán még egyetlen újbaloldali politikus sem veszítette el a tartását és méltóságát. Már ha valaha volt neki…

A lánglelkű ifjú politikus talán túl gyorsan kapott túl nagy figyelmet a Nolimpia kampány idején,

mert az akkor szerzett kétes dicsősége tudatában elkövetett szarvashibái mostanra az olyan hiteltelen baloldali politikusok közé reptették, mint Gyurcsány vagy Bajnai.

Ugye mindenki emlékszik még, hogy a túlóratörvény (esetleges baloldali olvasók számára: rabszolgatörvény, ami a gyakorlatban valahogy senkit sem tett rabszolgává…) módosítása idején mániájukká vált tüntetések egyikén füstgránátot hajított a rendőrök közé, ami miatt most felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság...

De arra is emlékszik mindenki, hogy mit mondott a tömeg bátor harcosa akkoriban tettéről?!

Még a helyszínen elismerte tettét a hvg.hu-nak. Elmondta, hogy ő dobta a füstgránátot, nem bán semmit, szerinte vannak eszközök, amikkel bizonyos esetekben élni kell a tiltakozáshoz. „Nem bánt senkit egy füstgránát, de az emberekben akkora düh van, hogy vannak eszközök, amikkel élni kell” – mondta akkor a lánglelkű utcai harcos.

Aztán ahogy bíróság elé állt, már szállt is el az a bizonyos sosemvolt bátorság –

talán azért is, mert addigra a düh, amiről beszélt, úgy párolgott el, mint a füstgránát töltete. Az első bírósági meghallgatásán már nem „dobta”, csak „ejtette” a füstgránátot. Nyilván ezt is azért, mert a védője lehordta volna, ha elmondja, hogy a sorfalban álló rendőrök feje irányába hajított bármilyen tárgyat.

Ezt is ajánljuk a témában

De azért a mellény még akkor is nagy volt: „Politikusként éppúgy, mint állampolgárként, vállalom a felelősséget minden tettemért.

Akkor most feltenném a kérdést: mikor?!

Amikor a felelősségvállalás helyett kamutüntetésekre jár a Karmelitához?! Amikor letagadja a csillagot az égről?! Vagy amikor ellentámadással igyekszik elterelni a figyelmet arról, hogy mivel elítélték egy erőszakos bűncselekmény elkövetéséért, már rég le kellett volna mondania…

Megismétlem a kérdést: mikor? Mikor fog lemondani?

Amikor egy újabb ítélet után kimondják róla, hogy méltatlanná vált arra a megtiszteltetésre, hogy Magyarország országgyűlési képviselője legyen?!

Akkor már késő lesz felelősséget vállalni, akkor már a társadalom és a jog mond róla ítéletet, és nem képviselő lesz, csak gyáva… Feltéve, hogy volt más valaha is.

(Nyitókép:YouTube-képernyőfotó)

 

Összesen 183 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. február 19. 22:22
TAKARODJ A SITTRE PATKÁNY.
barrakuda-2
2024. február 19. 20:42
CSAK ENNYIEN VAGYTOK RETKES SZARDARABOK ? 14 ÉVE SZOPTOK ENNYI MARADT NEKTEK FEJENKÉNT HÁROMEZERÉRT !.....
FeketeFehér
2024. február 19. 19:32
M. Kovács azt írja, amit Rogánéktól utasításban kap. Ez csak ennyi.
machet
2024. február 19. 19:13
Hogy egy "komcsigyerek" lemondjon?Ugyan kérem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!