Gyárfás ügyvédje szerint egy már nem élő rendőr leállította a másik szálon futó nyomozást

2024. február 19. 13:03

Zamecsnik Péter szerint nagy valószínűséggel soha nem fog kiderülni a teljes igazság Fenyő János meggyilkolásáról.

2024. február 19. 13:03

Az elsőfokú ítélettel szemben mindenben, amiben csak lehet – tényállás téves megállapításáért, felmentésért, anyagi és eljárási jogszabálysértés miatt – benyújtotta a fellebbezést – jelentette ki az ATV Start című műsorában Zamecsnik Péter, a nemrégiben hét év szabadságvesztésre elítélt Gyárfás Tamás ügyvédje. Azt mondta, a bírónak a meggyőződése az objektív tényekkel szemben állt, ez pedig nem helyes. Példaként említette, hogy Gyárfás, amikor bólogatott és széttárta a kezét – ezzel utalva arra, hogy helyesli Portik Tamás döntését, aki elhatározta, hogy meg akarja gyilkolni Fenyő Jánost –, nem az ominózus, hanem három hónappal későbbi beszélgetés során történt, ezért ez a bíróság részéről iratellenes megállapítás.

Az ügyvéd arra is kitért, hogy Portik a gyilkossággal kapcsolatban ellentmondásos állításokat tett Gyárfásnak, erről azonban egy szó sincs az ítélet indoklásában, így nem lett volna megállapítható a minden kétséget kizáró bizonyítás.

S még ha igaz is lenne az, hogy Gyárfás korábban adott megbízást Tasnádinak a likvidálásra 

– érvelt Zamecsnik –, ennek semmi köze nincs a konkrét ügyhöz. Az ügyvéd szerint az a probléma, hogy a rendőrség csak egy szálon kezdett nyomozni, csak Gyárfás bűnösségét akarták bizonyítani. Zamecsniknek egyébként vannak információi arról, hogy egy már nem élő magas rangú rendőrtiszt leállította a másik irányba is elkezdődött nyomozást, de kegyeleti okok miatt ennél többet nem akart beszélni erről. Ezzel a fordulattal azonban a másodfokú bíróság sem fog foglalkozni, hiszen ez nem tárgya az eljárásnak.

A műsorvezető megkérdezte: mivel az említett rendőr eltussolta ezt az ügyet, könnyen lehet, hogy nem tudjuk meg az igazságot? Az ügyvéd erre azt válaszolta, „valószínű”, s azzal folytatta, Portik utalt arra, másokkal is folytatott beszélgetéseket, de nem biztos, hogy ezek előkerülnek-e, miután ezeket a rendőrség elkobozta. Zamecsnik azonban azt nem tudja, hogy ez igaz-e vagy sem. A másodfokú ítélet az év végére vagy a jövő év elejére várható.

Nyitókép: Képernyőfotó/YouTube/ATV

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
starmind
2024. február 20. 19:29
Samesznyik ügyvédúr szövegelése azt jelenti, hogy vesztettek. Az elsőfokú (tény)bíróság végül a sok-sok akadály, a rengetek kenőpénz és balliberális gáncsolás ellenére mégis megállapította Gyárfás bűnösségét. Samesznyik Kiss Ernő dandártábornokra gondol, aki horn gyula embere volt és nyugállományba vonulása előtt részegen hugyozott le autókat, randalírozott stb. Amúgy Doszpot Péter nyomozó nyomokat tüntetett el a bűnjelraktárból, illetve Ihász Sándor ügyész pedig terhelő bizonyítékokat titkolt el Gyárfás javára (Ihász ellen büntetőeljárás indult, Doszpot pedig az MSZPbe menekült). Az ügy nem volt bonyolult, csak ennyire össze tudja kuszálni a büntetőeljárást az, akinek magas politikai kapcsolatai vannak. Végül a Fidesz felerősödése, az MSZP-SZDSZ széthullása, elhozta az emberszabású pszichopata Gyárfás tündöklésének végét.
Bambuci
2024. február 19. 22:35
gyafi rábólintott.mikor tasi azt mondta Elintezemfonok. Tasi meglepett Amerikába. Kinyírták fenyot. Porti k beköltözött gyafi villájába. Három hónap múlva , hogy fedezze magát, mármint hogy megbízásra cselekedett, elkészítette a felvételt. A felvételen gyafi helyesel és bólogat, hogy hat milyen peches volt ez a fenyő. Tasi visszajön Amerikából és ker egy kisebb összeget a melóert. Végül már senki nem tudja mit csinált a másik. Mi sem.
lefty67
2024. február 19. 20:54
Könyörgöm lógassuk fel az összes ügyvédet!
antal-2
2024. február 19. 19:18
Horn Pufajkás Gyula utasította Kuncze Ciánozós Gábort, hogy a sztárnyomozó Doszpot Alvilági Péter tüntesse el a nyomokat mert kell a PártTv a maszopnak amit cserébe Gyárfás Mocskoszsidó Tamás biztosít. Uncsika...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!