Az abszolút hülye és a hálaadási pulyka

2024. február 01. 21:24

A lemondás el nem fogadása azt is jelenti, hogy Karácsony éppúgy vágásérett pulykáknak tartja a budapestieket, mint Walter Katalin.

2024. február 01. 21:24
Karácsony Gergely.
Horváth K. József
Horváth K. József
Magyar Hírlap

„És hogy Walter Katalin mennyire e díszes társaságba tartozik, azt jól bizonyítja, hogy vállalhatatlan mondata után benyújtotta ugyan lemondását, Karácsony Gergely azonban nem fogadta el. Sokak szerint azért, mert a döntés a társaság két aktív részese, Gyurcsány Ferenc és Draskovics Tibor, a Böszme minisztere, a BKK igazgatóságának elnöke kezében van.

Az egyébiránt külön tündéri, hogyan kommentálta Karácsony az 53 vonalat érintő intézkedést: »Budapesten nincs járatritkítás«, majd ugyanezt kamerák előtt is megismételte. Aztán ezt visszavonta. »Karácsony Gergely már azt sem tudja, hol van, vagy eltévedt a saját hazugságaiban?« – reagált a főpolgármester összevissza beszédére a budapesti Fidesz.

Ám ez az összevissza beszéd, a lemondás el nem fogadása azt is jelenti, hogy Karácsony éppúgy vágásérett pulykáknak tartja a budapestieket, mint Walter Katalin,

akikkel nem kell egyeztetni egy ilyen nagy horderejű döntésről. Persze, mi másra is gondolhatna ennek kapcsán a választópolgár, ha a főváros költségvetése már az új esztendő első hónapjának a végén csaknem tízmilliárd forint hiányt mutat? Ezek ilyenek.

Nem gondolom, hogy annyira hülyék ülnének a Városházán, hogy ne tudnának olyan tisztességesen gazdálkodni, mint például Tarlós István, aki Demszky 180 milliárdos hiányát eltüntette, és 214 milliárd forintos pluszt hagyott maga után a kasszában. Hogy hova lett a pénz, kérdés, de Margaret Thatcher mondását juttatja eszünkbe: a szocialistákkal (kommunistákkal – esetünkben mindegy) az a baj, hogy mindig kifogynak a mások pénzéből.

Márpedig Karácsonyék a budapestiek pénzéből kifogytak. Az a kassza üres, amit az ő bizalmukból dugig tömve vettek át Tarlóstól.

Karácsony pedig lányos zavarában úgy tett eleget Draskovics és Gyurcsány óhajának, hogy megszüntette a járatritkítást, de a brancsbéli Walter Katalint a helyén hagyta.

Ezek kapcsán az embernek könnyen eszébe jut egy abszolút vicc. Így szól: – Ki az abszolút hülye? – Aki egyedül indul egy szellemi vetélkedőn és csak második lesz.

Választás előtt állunk. A budapestiek ezek után eldönthetik, kiérzik-e ebből az egyszerű tréfából, hogy kit ültetnek június után a főpolgármesteri székbe. A vicc főszereplőjét, az abszolút hülyét vagy az ellentétét, egy normális, bölcs, eszes, okos, intelligens, jó felfogású embert, aki nem nézi az embereket vágásra érett, hálaadási pulykának.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2024. február 03. 16:49
Azt üzenném tisztelettel, nagyon hangosan: A BŐRT NE HÚZD LE A PULYKÁRÓL! ÉRTED! HAGYD RAJTA! Különben ÖSSZEOMLÁS lesz!
Namond
2024. február 03. 03:19
A hálaadási pulyka lovasai abszolút hülyék. És nagyon flusztráltak. Az ilyen idióták büntető fékeznek az autópályákon.
SABOTAGE
2024. február 03. 00:21
Te köpedék szarjancsi, fideszbérenc propaganda író!!! Megkezted te is a lejárató propagandád!!! Az ilyen szar csicskák mint te, az a hazaáruló!!! Te mega többi fideszcsicska propaganda író, uszítjátok az embereket, holott öszetartás kellene ennek a szerencsétlen népnek!!!!!
google-2
2024. február 02. 11:31
Hátha a vágásérett pulykák helyett ez a Karácsonyfa kerül a helyére - a szemétdombra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!