Zavarban a Telex: érdekes összefüggésre bukkant a Transzparens Újságírásért Alapítvány

2024. január 29. 21:20

Az alapítvány szerint a Telex EP 2024 címkéje alatt megjelent cikkek vizsgálata „tanulságos” eredményre vezetett: azokban „feltűnően sokszor jelenik meg a kormány és a kormánypártok, méghozzá negatív kontextusban”.

2024. január 29. 21:20

Összefüggésben állhatnak a Telex egyes kormánykritikus cikkei némely uniós támogatással – mutat rá hétfői cikkében a Transzparens Újságírásért Alapítvány elemzése.

Amikor a „projekt az Európai Unió társfinanszírozásával” valósult meg

Az alapítvány írása szerint megvizsgálta, milyen tartamú cikkek jelennek meg a Telex EP 2024 címkéje alatt.

A portálon a fent nevezett címke alatt megjelent cikkek gyűjtőhelyén ez áll: „A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg”.

A Transzparens vizsgálata szerint a említett címke alatt megjelent cikkek vizsgálata „tanulságos” eredményre vezetett: „a cikkekben feltűnően sokszor jelenik meg a kormány és a kormánypártok, méghozzá negatív kontextusban” – írták. Mint elemzésük rámutat:

az érintett cikkek 93 százaléka negatív kontextusban említi meg a magyar kormányt, 7 százalékban pedig semlegesen. Az alapítvány szerint ezek az eredmények is azt bizonyítják, hogy független újságírás nem létezik.

hiszen az Európai Unió intézményeit fordított arányban 91 százalékban pozitív színben tüntették fel, 9 százalékban pedig semlegesen írtak az unióról. A témával kapcsolatban a megkeresték a Telexet, azonban kérdéseikre cikkük megjelenéséig nem válaszolt a portál. 

A Transzparens Újságírásért Alapítvány teljes elemzését a témában itt olvashatják.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2024. január 30. 10:53
A Telex EP 2024 címkéje alatt megjelent cikkek gyűjtőhelyén ez áll: „A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg”. "Az érintett cikkek 93 százaléka negatív kontextusban említi meg a magyar kormányt". Az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja azt célozza, hogy lejárassák/megdöntsék a nekik nem tetsző kormányokat. Fizetik a pénzért hazudni is képes újságírókat. Cigányzenészek régi szabálya: Aki fizet, az rendeli a nótát.
I feel the earth move under my feet
2024. január 30. 08:46
Hát..én most csak pislogok.. teljesen meg vagyok lepve.. nem gondoltam volna, hogy pénzért az anyjukat is eladnák a kis libbsibolsi hazaárulók..
gbis40
2024. január 30. 08:16
Akkor ide sorolható a nyugat.hu - féle portál is.
Gyurcsany-embere
2024. január 30. 07:05
Na, híveim, most mivel etet titeket a kormány által távvezérelt transzparens újságírásért alapítvány? Ilyen könnyen bedőltök bárminek, ami megerősíti az elképzeléseiteket? És még csodálkoztok, hogy birkáknak nevezünk titeket? "Hazudott a Mandiner és a Transzparens Újságírásért Alapítvány, hogy lejárassa a kormánytól független újságírást" "a Media1 nyerte meg mindkét, a Fidesz-közeli Transzparens Újságírásért Alapítvány által indított sajtópert jogerősen..."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!