Schiffer András: Ursula von der Leyen elismerte, geopolitikai érdekekből tartja vissza Brüsszel az uniós pénzeket

2024. január 25. 10:36

Keményen bírálta Brüsszelt Schiffer András ügyvéd, mert annak ellenére tartja vissza a Magyarországnak járó uniós pénzeket, hogy hazánk teljesítette az EU pénzügyi érdekeivel összefüggésbe hozható szupermérföldköveket. Az LMP alapítója a fővárosi járatritkításokat is elítélte.

2024. január 25. 10:36

Nem tarthatná vissza az uniós pénzeket Brüsszel Schiffer András ügyvéd szerint. Az LMP alapítója a Hír TV Napi aktuális című műsorában arra emlékeztetett, hogy Ursula von der Leyen bizottsági elnök elismerte beszédében, hogy Magyarország teljesítette a jogállamisági mechanizmus keretében elvárt, az igazságszolgáltatásra vonatkozó úgynevezett szupermérföldköveket.

Ezt is ajánljuk a témában

Ennek ellenére az Európai Bizottság elnöke szerint a jogállamisági problémák továbbra is fennállnak a migráció kezelése és a gyermekvédelmi törvény miatt, ezért továbbra sem folyósítja Brüsszel a Magyarországnak járó uniós forrásokat. Schiffer szerint ez egy vicc, mivel a bizottság is kizárólag az uniós alapszerződésben foglaltak szerint járhatna el. Schiffer szerint tágabb értelemben ugyan érintheti a gyermekvédelmi törvény a jogállamiságot, de nem olyan jogállamisági probléma, amely veszélybe sodorja az EU pénzügyi érdekeit. A politikus szerint

Ursula von der Leyen gyakorlatilag elismerte, hogy a Magyarországnak egyébként járó uniós források folyósítását geopolitikai érdekek mentén tartja vissza Brüsszel.

Megjegyezte: az, amit Brüsszel az európai agrárügyekben csinál, aligha szolgálja Európa érdekét. Régóta, de legkésőbb az orosz-ukrán háború kezdete óta nyilvánvaló, hogy az európai államok nagy része aszerint cselekszik, amelyet az amerikai konglomerátumok mit diktálnak.

Schiffer bírálta a fővárost és a BKK-t is a járatritkítások miatt. Szerinte Walter Katalin, a BKK vezetője egy Amerikából hazaejtőernyőzött, Bajnai Gordon köréhez tartozó menedzser, akitől nem meglepő ezért, hogy gazdasági típusú döntéseket hoz. Az a probléma, hogy nem az utasok, a budapestiek érdeke az első, hanem mindenféle technokrata szempontok.

Én azt gondolom, hogy egy kétmilliós város esetében, hogyha a városvezetés alapvetően a város fejlesztésével és üzemeltetésével foglalkozik, és nem mindenféle nagyívű csatákat vív a kormánnyal, akkor ki is alakítható egy együttműködés a központi kormányzattal, erre volt példa Demszky Gábor és Tarlós István főpolgármestersége idején is

– fogalmazott Schiffer.

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kunfia1
2024. január 25. 15:55
Mich99 2024. január 25. 15:35 "Tehát ha beengednénk a migránsokat az országba és a buzikat az óvodákba, és aztán beszállnánk a háborúba " Beengedtétek, már a migránsokat a Trianon emlékparkba is, (pipa) az óvodákban nem egyszer látogatást tettek Orbánék, (pipa) , küldtetek tábori kórházat és pénzt Ukrajnának. (pipa)
Mich99
2024. január 25. 15:35
Tehát ha beengednénk a migránsokat az országba és a buzikat az óvodákba, és aztán beszállnánk a háborúba az ukrán nácik oldalán, még akkor sem adnák ide a pénzünket, mert még mindig volnának "geopolitikai" követeléseik velünk szemben... Kösz az infót...
zsolt196969
2024. január 25. 15:14
A klubban ahogy írod recipkoki DK pöcs a golf helyett Egyszer csak focizni kell és nem árt ha buzi vagy. Érdekes a gondolkodásmód neked kis pöcs DK
zsolt196969
2024. január 25. 15:11
Recipkoki DK pöcs a lopás nem a Viktort kezdte ha jól emlékszem. A kedves barátodat a húgyos Fletot nem. Soroltad fel valamilyen oknál fogva. Várom válaszod. Ha tudsz gondolkodni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!