Rossz úton jár, aki szeretné visszaállítani Magyarországon a sorkatonaságot

2024. január 06. 11:15

Politikailag teljes öngyilkosság, és katonailag sem járható út.

2024. január 06. 11:15
Fodor Gábor
Fodor Gábor
Facebook

„A sorkatonaság sohasem lehet olyan hatékony, mint a professzionális hadsereg. Látjuk az orosz-ukrán háborúban is, hogy a modern fegyverek – repülőgépek, harckocsik stb. – kezelése több hónapos, sőt éves alapos kiképzést igényel. A világ legütőképesebb hadseregei hivatásos, professzionális katonákból állnak. (Kivéve Izraelt, de az egy mindentől eltérő eset.) Szerintem rossz úton jár, aki szeretné visszaállítani Magyarországon a sorkatonaságot. Politikailag teljes öngyilkosság, és katonailag sem járható út. Minden változtatás központi elemének kell lennie az önkéntességnek.”

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
contractor-2
2024. január 08. 11:57
Az önkéntes(!) sorkatonaságnak csak olyan országokban van értelme, ahol a fegyvertartási/ viselési szabályok jóval liberálisabbak mint a magyar Pl. Csehország, Szerbia, Finnország (szülői engedéllyel 16 éves kortól!), Svédország, Szlovákia - hogy csak Európában maradjunk. A magyar paranoiás szabályozás a majdnem egyenértékű a teljes tiltással és a világon csak a japán szigorúbb nála. Az egész magyar rendszer arra épül már több száz éve, hogy az emberek rettegjenek a fegyverektől. Na ez így nem megy. Jó példa, hogy többet lőttem a középiskolai lövészeten mint 18 hónap sorköteles koromban, amit 1 lőszer hanyag elpazarlásával fejeztem be, mert a három kapott lőszerből az első talált és abba kellett volna hagynom akkor, de én besegítettem a szomszéd céltáblára lövőnek is. Meg is kaptam érte a lebaszást. A többi lövészetet meg inkább kihagytam, B+ jelszóval.
ZagerEvans2525
2024. január 08. 11:44
Mi adja ennek a cikknek az időszerűségét? Legközelebb azt fogja megírni, hogy nem jó ötlet a homoszexualitást kötelezővé tenni, heti, ellenőrzött egy órában minimalizálva. Állítom, percek alatt befutna akár 1000 komment is. Nagy kópé ez a Fodor, tudja, hogyan kell a szarból is várkastélyt építeni önmagának. És 1-2 lapáttal a mandinak is jut, amiért helyet ad neki.
ZagerEvans2525
2024. január 08. 11:22
Előtte be kellene vezetni, hogy soha többé nem lesz országgyűlési választás és a határokat is lezárni, sorköteles kortól (sőt, már 16. évtől) 30 éves kor alatt nuku útlevél. Gondoljuk végig, a kormány felvetné az ötletet. A böszméék, márkizaj, gyöngyimarci, stb olyan országos tüntetéshullámot szervezne, hohy pankotailili nem győzne ujjazni a gyönyörtől. És beígérnék, hogy kormányra kerülve azonnal eltörölnék. 90%-os országgyáűlési többséggel ez ráadásul teljesen alkotmányos lenne. A legelszántabb fidesz szavazók is a latrinásokra szavaznának, legalábbis aki önmaga, vagy a gyemeke, unokája személyében érintett. Addig is a fiatalok tömegesen emigrálnának nyugatra. Még a leányzók is.
polárüveg
2024. január 07. 18:13
Fodor úr fejtse ki legyen szíves ezt a nézetét mondjuk Izraelben... Amúgy meg ha a szimpatikus Fodor úr a Liberális Párt elnökeként a sorkatonaság ellen beszél, akkor sürgősen kell szervezni valami hasonló tömeges katonai kiképzést. Csak a szomszédos délszláv és az ukrajnai háború is pont az ellenkezőjét bizonyította a véleményének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!