Orvosként végeztem

2024. január 09. 07:30

Ha egy állam komolyan gondolja az emberi méltóság védelmét, akkor megteremti az eutanázia lehetőségét.

2024. január 09. 07:30
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Bár a legtöbben EP-képviselőként ismernek, orvosként végeztem a SOTE-n 2014-ben. Ezután évekig dolgoztam szülész-nőgyógyász rezidensként Magyarországon, majd a COVID-járvány alatt önkéntes orvosként kicsit visszatértem az eredeti szakmámhoz.

Orvosként az ember sok mindent lát a kórházakban, így gyógyíthatatlanul beteg embereket is, hosszan tartó és leírhatatlan fájdalmakkal. Kitörölhetetlen nyomokat hagytak bennem azok az évek, amikor olyan emberekkel beszélgettem, akik a sorsukkal szembesülve tehetetlenül féltek, hogy mi történik velük, miután meghalnak – különösen, amikor annak is tudatában vannak, hogy mennyi szenvedéssel fog járni, mire ez bekövetkezik.

Mi, momentumosok, hiszünk a szabadságban. Hiszünk az emberi méltóságban. És hiszünk abban, hogy egy ember az életvégi döntéseit szabadon hozhatja meg.(...) Ha egy állam komolyan gondolja az emberi méltóság védelmét, akkor megteremti azt a jogi környezetet, amelyben lehetségessé válik az eutanázia...”

Fotó: Cseh Katalin Facebook-oldala

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 148 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
romolo
2024. január 16. 16:38
Botmixeres hülye tyúk, mocsadék vagy
jan36
2024. január 10. 15:36
Igazad van tésztaképű. Mi, elég sokan szenvedünk tőletek. Az okot meg lehetne szüntetni. Kötelezővé kellene tenni nektek azt, hogy éljetek az aktív eutanázia jogával. Pusztuljatok méltósággal és nyugodjatok békével!
MaBaker
2024. január 10. 11:52
Atkácska még nem vetted észre, hogy kontraproduktív, ha te odaállsz bármilyen ügy mellé? A te imidzseddel, felkészültségeddel és hozzáállásoddal csak rombolni lehet. Ilyen szempontból mondjuk örülök, hogy megnyilvánultál a témában, bár eddig is tudtuk, hogy szeretsz embereket botmixerezni.
Phm045
2024. január 10. 11:13
Az lehet, de hogy beteg közelébe sem engedtek, az tutti. Ezért lettél hazaáruló politikus. A végzet utol fog érni kanca...........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!