Lebontotta a falat a három román, majd 37 milliónyi árut loptak Magyarországon

2024. január 12. 11:16

Az épület hátsó falát kibontották, majd az így keletkezett lyukon át behatoltak a műszaki áruház raktárhelyiségébe.

2024. január 12. 11:16

Közel 37 millió forint értékű árut zsákmányolt az a három román férfi, aki a falat megbontva hatolt be egy zalaegerszegi műszaki áruházba – tájékoztatta a vádemelésükről a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t. 

Jánky Judit közlése szerint a három román állampolgárságú férfi 2021. október 1-jén, 

hajnali egy óra körüli időben személygépkocsival jelent meg egy zalaegerszegi bevásárlóközpontban lévő műszaki nagyáruház hátsó részénél. 

Ketten a magukkal hozott szerszámokkal az épület hátsó falát kibontották, majd az így keletkezett lyukon át behatoltak az áruház raktárhelyiségébe.

Felfeszítették a nagyobb értékű műszaki cikkek tárolására szolgáló, külön ráccsal védett belső raktár ajtaját, ezután táskákba pakoltak okosórákat, mobiltelefonokat, fülhallgatókat és notebookokat, összesen közel 37 millió forint értékű árut. A harmadik férfi ez idő alatt a környéket figyelte, majd a megrakott táskákkal érkező társainak segített a távozásban.

A lopott holmik sorsa ismeretlen maradt, így sem a zsákmány értéke, sem pedig a rongálással okozott hétmillió forint körüli kár nem térült meg.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat a bűncselekményeket tagadó vádlottakkal szemben, esetükben börtönbüntetés kiszabását és vagyonelkobzást indítványozva.

(MTI)

Fotó: Képernyőfotó

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Welszibard
2024. január 12. 17:49
Azt hitték, hogy újból Trianon van, amikor szabad rablásuk van Magyarországon. 1920-ban még a Puskás Tivadar Európa hírű telefonközpontját is leszerelték, mert nekik nem volt olyan.
grenki-2
2024. január 12. 13:39
Tolvaj patkány oláhok a kurvaanyátokat!
papalimapapa
2024. január 12. 13:28
Remélem, azért a kiadós verés megvolt...
nyugalom
2024. január 12. 12:50
Nem volt riasztó?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!