Karácsony Gergely szerint nincs járatritkítás Budapesten, majd elismerte, hogy van

2024. január 19. 22:42

„Szomorúan azt kell mondjam, hogy egy jó közlekedési szakembert veszített Budapest, és kapott helyette egy középszerű politikust” – reagált Vitézy Dávidra a főpolgármester.

2024. január 19. 22:42
null

„Úgy látszik, hogy kampány van, járatritkítás meg nincs” – jelentette ki a péntek esti Egyenes Beszédben Karácsony Gergely.

A főpolgármester Vitézy Dávid kritikájára reagált, aki tömött buszokról posztolt képeket reggel, miután a BKK bejelentette: január 19-étől a hétfői és a pénteki napokon csúcsidőben több sűrűn közlekedő járat menetrendje változni fog, számos járat ritkábban fog közlekedni.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Karácsony kijelentése azért is meglepő, mert a buszokról lemaradó utasok és a tömött járatok miatt korábban már a BKK-vezérigazgatója, Walter Katalin már elnézést is kért.

Ezt is ajánljuk a témában

A főpolgármester szerint ugyanakkor egészen más történik: a BKK a mért, szenzoros adatok alapján kapacitást szeretne bővíteni ott, ahol szűkös, és levenni onnan, ahol többlet van. ( Szenzoros mérés ide vagy oda: a ritkított járatok között van az olyan legtöbbet használt, egész várost átszelő járatok, mint a 8E, 7E, 133E- a szerk.)

Karácsony szerint a Vitézy által a fotón bemutatott Zugló vasútállomás megállónál mindig iszonyatos tömeg van, volt zuglói polgármesterként gyakran közlekedett arra. Hogy nincs járatritkítás, azt a forgalmi adatokkal tudja bizonyítani. Péntek reggel 7 és 9 óra között 100 busz állt meg Zugló vasútállomásnál, egy héttel ezelőtt 101, két hete ilyenkor pedig 97. „Ilyen fotókat lehet csinálni, de ha valakinek van egy komoly presztízse egy szakmai kérdésben, az szerintem ne menjen le egy ilyen demagóg eszközökhöz” – reagált az egykori BKK-vezérre Karácsony, aki aztán még egyszer odaszúrt: „Szomorúan azt kell mondjam, hogy egy jó közlekedési szakembert veszített Budapest, és kapott helyette egy középszerű politikust”.

Nyitókép: képernyőmentés, atv.hu

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jooeee
2024. január 20. 18:21
Beteges hazudozó. Teljesen komolytalan idióta.
alexandrosz-2
2024. január 20. 15:57 Szerkesztve
Hazudozik ész nélkül. Ő is, a zsidó médiapatkány is, a buzi zsidó vitézi is. Nem mellesleg ez a buzi zsidó orbánfattyú sosem értett semmihez, csak a hazudozáshoz és a pusztitáshoz. Eletművét a felfestett bringasávok jelzik az eszement mopedes és bringás futárokkal, meg az általa leromboltatott Közleledési múzeum helyén tátongó gödör. Aljas alakok egytől egyig.
irmag2
2024. január 20. 15:52
Akár, mint a három szabólegények, a fizetési problémák miatt "szorult rajtuk a nadrág", tehát bekakáltak, ahogy a gyermekeinknek elmagyaráztam annak idején, nagy nevetés közepette.
KBA98
2024. január 20. 13:42
A főváros valamelyik kijelölt tere alkalmas lesz ennek a szemétnek a nyílt szini megbüntetésére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!