Fleck Zoltán elárulta, hogyan lehet visszaállítani a jogállamot: kormányváltással

2024. január 23. 11:10

A korábban a feles többséggel való alkotmányozás mellett érvelő jogtudós, egyetemi tanár „fantasztikus külső példaként” beszélt a lengyel választásról.

2024. január 23. 11:10
null

„A nagypolitikában keményebb döntések vannak az asztalon, mint a magyar jogállam kérdése, 

de nem rendelhetik alá az európai jogállami, emberi jogi és egyéb értékeket egy politikai, taktikai engedménynek 

– mondta a KlikkTV Mélyvíz című műsorában Fleck Zoltán.

Az Európai Bíróságnak nem politikai szempontokat kell majd értékelnie, kifejezetten szakmai szempontok alapján kell megítélnie, hogy a magyar közjogi berendezkedés megfelel-e az európai jogállami elvárásoknak – mondta a jogtudós arról, hogy az Európai Bizottságot feljelentette az Európai Parlament, amiért megnyitotta a pénzcsapokat Magyarország irányba, szerinte jogtalanul.

Hozzátette: „Precedensértékű döntés lesz, mert azt az erőegyensúlyt, hatalomrendszert fogja szimbolizálni, hogy jogállamisági kérdésekben az európai intézményrendszer melyik része lesz az, amelyik definiálja a határokat. Most van egy határozott, erős európai parlamenti konszenzus a magyar jogállami rombolással szemben, ami sokkal szigorúbb” – fogalmazott.

Fleck szerint van egy fantasztikus külső példa Lengyelország esete, ahol látszik, hogy a Tusk-kormányzat mindent megpróbál, hogy visszaállítsa a lengyel demokratikus jogállami berendezkedést 

– természetesen mindez nem konfliktusmentesen történik, pedig egy sokkal kevesebb csapdával rendelkező közjogi térben teszi mindezt, mint amilyen a magyar.

Fleck úgy véli, láthatóan az törént, hogy az Európai Bizottság asztalára letettek egy papírt, és azt elhitte. Míg az Európai Parlament sokkal több információval rendelkezik a szóban forgó szereplőkről.

A jogtudós arra is kitért, hogy szerinte jól látszik, hogy a jogi kritériumok mellett (Brüsszel részéről)

mennyire fontosak a politikai feltételek is az „autokráciák lebontásában”.

Nyitókép: YouTube

 

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lefty67
2024. január 24. 21:08
Valami komoly hiba lehet a rendszerben, ha ebben a diktatórikus maffiaállamban ez a balfasz tanszékvezető lehet az ELTE-n!
gekk
2024. január 24. 15:24
Szifiliszke megint ordít. Fáj? Kezeltetni kellene.....
syphax-2
2024. január 24. 08:03
FFFLLECCK EGY IZGÁGA- EGZALTÁLT BAROM! OSZTJA AZ ÉSZT MINT HASMENÉSES DISZNÓ A HIIGSZART....MAJD RÁBASZIK AHOGY KÖLL.
vizesnyolcas
2024. január 23. 22:56
Ezt a kopasz izét pontosan az a hevület fűti, mint a rákosista fényes szelek kommunista aktivistáit és ávós pribékjeit .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!