Eldőlt: megtartja a Volánbusz a korábban bejelentett sztrájkot

2024. január 23. 14:09

Nem sikerült megállapodniuk a szakszervezeteknek a MÁV-Volán csoportnál - tudta meg a Mandiner. Az is eldőlt, hogy megtartják a korábban meghirdetett sztrájkot a buszosok.

2024. január 23. 14:09
Nagy Kristóf

Megtartják a korábban bejelentett munkabeszüntetést a Volánbusz dolgozói, a sztrájkra e hét vasárnap és jövő hétfőn kerül sor. A demonstráció oka, hogy a keddi tárgyaláson sem sikerült megállapodniuk a szakszervezeteknek a MÁV-Volán csoportnál – tudta meg a keddi ülést követően a Mandiner.

Az egyeztetésen a munkáltató megerősítette a múlt heti béremelési ajánlatát, vagyis három éves bérmegállapodás keretében 25 százalékkal emelkedne a vasutasok és a buszosok fizetése. Idén az emelés mértéke nem lehetne kevesebb, mint bruttó 70 ezer forint. A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) már a múlt heti egyeztetésen jelezte, elfogadhatatlannak tartja a munkáltató és Lázár János építési és közlekedési miniszter ajánlatát.

Ezt is ajánljuk a témában

A SZAKSZ Facebook-bejegyzésében megerősítette:

az elégséges szolgáltatás biztosítása mellett, a SZAKSZ 2024. január 28-29 napján, a Volánbusz teljes szolgáltatási területére kiterjedő, kétnapos sztrájkot fog tartani.

A SZAKSZ a korábbi 25  százalékos, vagy 112500 forint havi keresetfejlesztési igényét 90000 forint összegre csökkentette, amit keddi napon a bértárgyalás során nem tudott a munkáltatóval elfogadtatni, így a hónap végére kilátásba helyezett kétnapos munkabeszüntetés megtartásra kerül.

Nyitókép: Facebook/SZAKSZ

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2024. január 23. 18:42
EGYÉBKÉNT MIÉRT NEM TESZI FEL SENKI A KÉRDÉST, MI A JÓ FENÉNEK EMELI A ZUNIÓ A JÖVEDÉKI ADÓT. TÁN MÉG TÖBB PÉNZRE VAN SZÜKSÉGE ELENSKYNEK?
KBA98
2024. január 23. 17:41
Nem tudom, hogy mi az ok, de a gyerekem kórházban van és ha nem tudom meglátogatni pl. hétfőn, akkor Lázár ivartalanítva lesz!
lájkbajnok
2024. január 23. 17:19
Lézer nem kért személyes meghallgatást?
Jajdejónekünk
2024. január 23. 16:05
SZRTÁJK!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!