Az ügyészség kezdeményezte Portik Tamás fiának letartóztatását

2024. január 31. 14:08

A vádhatóság szerint a Fővárosi Törvényszék bírójára támadó férfi esetében fennáll a bűnismétlés veszélye.

2024. január 31. 14:08

Újabb lépést tett a Központi Nyomozó Főügyészség a Fenyő-gyilkosság kapcsán indult büntetőper keddi tárgyalása előtt a bírót kávéval leöntő ifj. P Tamás ügye kapcsán.

A nyomozóhatóság még az eset napján, kedden hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt vette őrizetbe és hallgatta ki gyanúsítottként a férfit, akit a Fővárosi Törvényszék épületéből állítottak elő. 

Ahogy beszámoltunk róla, ifj. P. Tamás a tárgyalás előtt akarta számon kérni Póta Péter bírót, aki azonban nem volt hajlandó szóba állni vele. Az 1998-as merényelt kapcsán felbujtással vádolt Portik Tamás fia azonban nem hagyat annyiban a dolgot, és végül közvetlenül a tárgyalóterem ajtaja előtt kávét öntött a bíró arcába. 

Az ügyészség szerdai közlése szerint indítványozták a férfi letartóztatását a bíróságon. 

A közlemény kitér arra, hogy az eljárás adatai – a sajtóban megjelent erre utaló egyes állításokkal szemben – kizárják azt, hogy bíró az ügyről folytatott volna érdemi beszélgetést a férfival, így természetesen nem hangzott el a hivatalos személy részéről az a kijelentés, hogy „az életfogytiglan már írásba van foglalva”, és olyan sem történt, hogy a bíró támadt volna a férfira.

„Jelentős tárgyi súlyú bűncselekmény miatt folyik büntetőeljárás a férfi apja ellen, aki igyekszik hátráltatni az eljárás befejezését. Megalapozottan feltehető, hogy 

a vádlott fia is ennek érdekében, apja szándékának megfelelően, vele összhangban cselekedett, 

így fennáll annak a veszélye, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb, hasonló erőszakos cselekményt követne el” – írta az ügyészség. 

A 24.hu információi szerint Portik fia nem ismerte be a bűnösségét, és tagadja, hogy szándékosan öntötte volna a bíró arcába a kávét.

Nyitóképen: a rendőrség a Fővárosi Törvényszékről vezette el a férfit (Fotó: ugyeszseg.hu)

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2024. február 01. 12:26
Portikek packaznak a birosággal! Ezt is lehet!
BaGeNMY
2024. január 31. 15:38
Botozás!!!!!! Minek tartòztatgatunk?
lazio154-2
2024. január 31. 15:30
Többet fog kapni mint a fater! Labdarúgásban is ha a játékvezetőt /bírót/ sérted /nem leköpöd/ rögtön kiállít! Ha le is köpöd félbeszakítja a meccset, és feljelent. Következmény: több év eltiltás!
bakafant-28
2024. január 31. 15:13
Majd a Bánáti kimossa,vagy a Bárándy.Három napot lesz benn,maximum...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!