Tusk szerint az ő feladata lesz meggyőzni Magyarországot Ukrajna támogatásáról

2023. december 13. 19:34

Lengyelország miniszterelnöke elfogadhatatlannak tartja az „apátiát”, amellyel egyes európai államok Ukrajnához viszonyulnak.

2023. december 13. 19:34
null

Donald Tusk Lengyelország miniszterelnöke, és az Európai Unió korábbi tisztségviselője brüsszeli látogatásán kifejtette: elfogadhatatlannak tartja azt az „apátiát”, amellyel egyes európai államok Ukrajnához viszonyulnak – számolt be a Sky News. Tusk szerint a brüsszeli csúcson az ő feladata az lesz, hogy megerősítse az Ukrajna támogatására irányuló európai eltökéltséget, és hozzátette, hogy 

megpróbál meggyőzni majd „néhány tagállamot” is a kérdésben. 

A cikkben kiemelik: Brüsszel továbbra is harcban áll Magyarországgal, amely ígérete szerint meg fogja vétózni az Ukrajnának szánt finanszírozási csomagot és nem támogatja Ukrajna uniós csatlakozását sem.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Geert Vanden Wijngaert / POOL / AFP
 

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Iref
2023. december 14. 19:18
Estére világos lett minden: Megkezdődnek az EU-s csatlakozási tárgyalások Ukrajnával és Moldovával. Most aztán indulhatnak a felzárkóztatási támogatások a két országnak. Nehéz évek elé néz az EU. Nincs itt vétó, nincs itt semmi látnivaló!!!!
Bendzsó Boy
2023. december 14. 16:25
Az ügynök ügyködne, de túl kevés ő Orbánhoz ! Takony gerincű Európát eláruló féreg!
alexandrosz-2
2023. december 14. 11:46
Ha sikerül neki, akkor orbán egy hazug büdös geci balfasz. Ja. Bocsi. A vétótlan köpcös geci valóban egy hazug büdös geci balfasz csicska, mert már megszavazott vétótlanul az ukránoknak csatlakozási tárgyalást, 100 milliárd eurót, bármit amit neki parancsba adtak. Itthonról meg számolatlanul tolja a gázt, áramot, üzemanygot, gyógyszert, kötszert, felszerelést a hoholoknak a magyarok pénzén, miközben a magyarok pénzén képezteti ki a gyilkosaikat, gyíógyíttatja a gyilkosaikat, héderelteti a balatonon a zsidaikat. A vétótlan büdös hazug gecinél nem arra kell figyelni, amit hazudozik, hanem arra, amit tesz.
excan1
2023. december 14. 11:22
Ez a Tuskó egy "kicsit" túl nagyra értékeli a saját és Lengyelország szerepét... Remélem nagy pofára esés, meg arcvesztés lesz belőle...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!