Szijjártó reagált Annalena Baerbock megjegyzéseire: Itt semmifajta zsarolás vagy „játék” nincsen!

2023. december 05. 22:24

Magyarország álláspontja Ukrajna európai uniós csatlakozásáról átgondolt és megalapozott, írta a külgazdasági és külügyminiszter.

2023. december 05. 22:24

Mint korábban megírtuk, Annalena Baerbock német külügyminiszter kedden felszólította Orbán Viktor magyar kormányfőt, hogy felejtse el a vétót az Ukrajnával folytatott uniós bővítési tárgyalások megkezdésével és a Kijevnek szánt új pénzeszközök jóváhagyásával kapcsolatban. 

Ezt is ajánljuk a témában

A külgazdasági és külügyminiszter szerint német kollégája, Annalena Baerbock alaposan félreérti a helyzetet az Ukrajna európai uniós csatlakozásával kapcsolatos magyar álláspontra vonatkozóan.

Szijjártó Péter kedden a Facebook-oldalán Annalena Baerbock ljubljanai nyilatkozatára utalva azt írta: 

Magyarország álláspontja Ukrajna európai uniós csatlakozásáról átgondolt és megalapozott, abban semmifajta zsarolás vagy pláne „játék” nincsen.

„Határozottan elutasítjuk, hogy összekeverjünk egymással olyan dolgokat, amiknek semmi közük egymáshoz” – tette hozzá. Úgy folytatta: 

továbbra sem látjuk – sem a magyar emberek, sem a magyar parlament, sem a magyar kormány – hogy miért is lenne jó Európának a csatlakozási tárgyalások elhamarkodott megkezdése Ukrajnával.

Ukrajna egyszerűen túl messze van attól, hogy alkalmas legyen a csatlakozásra vagy akár az arról szóló tárgyalásokra, ezért először egy stratégiai partnerség kidolgozása lenne inkább időszerű – közölte a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: fel kell hívnia a német külügyminiszter figyelmét arra, hogy Magyarország semmilyen nyomás hatására sem változtatja meg az álláspontját, és azt javasolja, hogy az európai egység fenntartásáért az EU vegye le az Ukrajnával való tárgyaláskezdésre vonatkozó javaslatot a jövő heti brüsszeli ülések napirendjéről.

(MTI)

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lyon-v-2
2023. december 06. 10:11
Mi a szent szar köze van ennek az Annalena Baerbocknak a mi döntéseinkhez ? Mit képzel ez magáról ?
Agricola
2023. december 06. 09:20
Annalena Baerbock alaposan félreérti a helyzetet. Annalena Baerbock egy szép, de túl hevesen beszélő nő. Gyorsabban tud beszélni, mint gondolkodni. Meghökkentő kijelentést tett korábban a német külügyminiszter: Annalena Baerbock német külügyminiszter először mondta ki, hogy Németország háborúban áll Oroszországgal. A politikus ezzel veszélyes terepre lépett, ugyanis Európa és a NATO-tagállamok eddig kifejezetten ügyeltek arra, hogy még a látszatát is elkerüljék annak, hogy Oroszországgal háborúban állnak.
salátás
2023. december 06. 08:34
nekünk sincs időnk játszmákra,utaljátok a nekünk már egy éve járó lóvét
Chekke-Faint
2023. december 06. 07:28
Helyes keményen helyretenni a hülye pitsákat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik