Schiffer egyenesen borzadálynak tarja Ukrajna EU-s csatlakozását

2023. december 05. 12:43

„Ukrajna annyira alatta van az uniós átlagnak, hogy csatlakozása esetén Magyarország, Bulgária vagy Portugália egyből nettó befizető lenne” – fogalmazott.

2023. december 05. 12:43
null

Ukrajna EU-s csatlakozása is terítéken volt az ATV-n futó Öt legfrissebb adásában, szóba került Ukrajna potenciális EU-csatlakozása, amit kezdetben még a magyar kormány is támogatott a műsorvezető szerint.

Schiffer András szerint abban, hogy „bizonyos kérdésekben Orbán Viktor összevissza beszél – pár éves összesítésben – semmi újdonság nincsen.

Az ügyvéd ugyanakkor Ukrajna esetleges EU-tagsága kapcsán elmondta, ő már akkor is borzadálynak tartotta az ötletet, amikor Orbán Viktor a tagjelölti státuszt meg akarta szavazni nekik.

Ukrajna annyira alatta van az uniós átlagnak, hogy csatlakozása esetén Magyarország, Bulgária vagy Portugália egyből nettó befizető lenne. Százszor meg kéne gondolnia a magyar – de minden kelet- és dél-európai vezetőnek –, hogy ebbe a játékba belemegy-e”

fogalmazott.

Schiffer szerint egyre erősebb a gyanú, hogy miután az elmúlt években nagyon komoly amerikai agrárbefektetők nyertek teret Ukrajnában, nem arról van-e szó valójában, „hogy amit a Szabadkereskedelmi Egyezménnyel nem sikerült lenyomni az EU torkán, azt most Ukrajna csatlakoztatásával az élelmiszerterrorista világcégek tudják hozni”.

A legnagyobb probléma viszont, hogy az EU lassan húsz éve szívatja a nyugat-balkáni országokat, és közülük leginkább Szerbiát. 

Ennek fényében nem igazán lehet majd csodálkozni, ha Szerbia két pillanat alatt tényleg ott lesz Kína és Oroszország uszályában” 

– mondta Schiffer András.

Nyitókép: ATV, Öt képernyőfotó

 

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. december 12. 12:42
Szakasits schiffer egy bukott politikus, aki a kommunista zsidó családja vagyonának és kapcsolati hálójának köszönhetően lehetett libsi zsidónak álcázott kommunista zsidó a gengszertválátást követően is. A NULLA felelősségre vonásnak hála. Ezért a szavai szart sem érnek, ahogyan maga szakasits schiffer sem. Kizárt dolog, hogy a náci rezsim bukása után akár 80 évvel is is náci családi felmenőkkel, nácik által rabolt vagyonnal bármire vihetné a világban. De sajnos a zsidó bármit megtehet, akkor is, ha kommunista gyilkos, vagy azok örököse. Szakasits schiffer takarodj a közéletből, a médiából!
SABOTAGE
2023. december 06. 06:10
Fideszbirkák, az EU most minden eszközzel szivatja magyarországot, a sok lopásért, egyébként Ukrajna még egy jó darabig nem lesz EU tag, mire beengedik, addigra meg már mi nem leszünk azok!!!!
Reszelő Aladár
2023. december 05. 18:41
A helyzet az, hogy Ukrajna már most is defacto az EU tagja, legalábbis velünk bizniszelnek és egy csomó koordinálatlan, semmilyen szabálynak és elszámolásnak nem megfelelő támogatást kapnak a tagállamoktól. Az meg, hogy mennyire jogállam, azt úgyis az EP lipsi többsége (=Soros) dönti el. Ugyanez a többség Zselét még mindig levenné szájjal, legalábbis sorban áll hozzá.
Haramia
2023. december 05. 14:52
Nyilván Európa keleti felén senki sem akar az amerikaiak részére gesztenye kikaparós versenyt rendezni. Ez eddig sem volt kérdés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!