Orbánt idézi a Politico: Az EU zsarolja Magyarországot

2023. december 22. 09:33

A zsarolás „tény”, amit még maguk a zsarolók is elismertek – eleveníti fel a kormányfő szavait a brüsszeli lap.

2023. december 22. 09:33
VON DER LEYEN, Ursula

Orbán Viktor magyar miniszterelnök csütörtökön azt mondta, hogy az Európai Bizottság zsarolja Magyarországot azzal, hogy jogállamisági aggályok miatt visszatart milliárdos befagyasztott pénzösszegeket – mutat rá csütörtöki cikkében a Politico.

A zsarolás „tény”, amit még maguk a zsarolók – az Európai Parlament tagjai – is elismertek

– idézi a kormányfő szavait a brüsszeli lap.

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor: A nagy küzdelmek éve volt 2023

Videó

A miniszterelnök az év utolsó kormányinfóján a pedagógusok béremeléséről, a kormány 2024-es terveiről, Ukrajna támogatásáról, a közelgő EP-választásról, valamint Magyarország soros elnökségéről is beszélt. Összefoglalónk!

A Politico cikkében felidézi azt is: a múlt héten az Európai Bizottság feloldotta a Magyarországnak szánt 10,2 milliárd eurónyi befagyasztott uniós kohéziós pénzeszköz zárolását, azonban Budapest számára több pénz forog kockán és Orbán Viktor továbbra is blokkolja a Kijevnek szánt 50 milliárd eurós segélycsomagot, amelyet a vezetők a jövő év elején tárgyalnak meg – teszik hozzá.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

 

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bájron
2023. december 27. 11:11
Jó.jó,,,, ez a kurva!!!!!
alexandrosz-2
2023. december 23. 07:06
Ok. Zsarolnak. Ez tény. De a vétótlan köpcös geci csicska miert nem vétóz meg cserébe MINDENT? Helyette kizavarják az ülésről, ő meg eltakarodik. Megszavazott 100 milliárdot a hoholoknak, jo meg 12 szankciós csomagot, jövedéki adóemelést, meg csak a bemtéri zsidó gecik tudjak még mi minden brüsszeli komisszàrszart. Miért? Mindet el kell hajtani a gecibe, mig eszhez nem térnek! Huxit!
Zokni
2023. december 22. 23:22
“Amikor szdsz - mszp kormány külföldi érdekcsoportoknak árusította ki szakmányban az ország minden értékét…az rendben volt?” - kérdi Dumálgató, h közlöm: Orbán a magyar Eu-tagdíj egy részét (is) a maga javára fordítja. Ad1 Orbánék jelenlegi (gazdasági, politikai és kulturális) dúlására mások vélt vagy valós bűne nem mentség… Ad2 Orbán e tevékenységét a közvélemény folytonos félreinformálása kíséri, míg a rdváltás idején az utalt jelenség nyilvános volt. Ad3 Ki kell ábrándítanom: 30 éve a szovjet anyagi források bedugulása mellett a versenyképesség zuhanása és a forráshiány kiváltotta változás célja a kapitalizmus létrehozása volt. Aminek alapfeltétele ugyebár a magántulajdon. És mivel az új (régi…) rendszer komoly társadalmi feszültségekkel jár, ezek enyhítésére jelentős anyagi eszközökre volt szükség, ami csak külföldi befektetőktől folyhatott be. És e folyamatot gyakorlatilag az egész társadalom támogatása övezte.
kőbaltás
2023. december 22. 18:23
Eggyel több ok a kilépés fontolgatására.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!