Lesz-e köztéri Horthy-szobor, ha Karácsony kikap jövőre?

2023. december 29. 17:09

Grundtner András (Mi Hazánk Mozgalom) főpolgármester-jelölt tudja, hogy Horthy Miklós megosztó történelmi személyiség, de reméli, hogy az egykori kormányzó egyszer kaphat szobrot Budapesten.

2023. december 29. 17:09
Horthy Miklós
Nagy Gábor
Nagy Gábor

A Mandiner.hu interjút készített Grundtner Andrással, a Mi Hazánk Mozgalom főpolgármester-jelöltjével. Ebben programjuk, Karácsony Gergely városvezetésének értékelése mellett szóba kerültek olyan kérdések is, minthogy 2024-ben lesz-e Pride Budapesten, fog-e lobogni szivárványos zászló a Városházán, s hogy lesz-e a főváros közterületén Horthy Miklós-szobor.

Ezt is ajánljuk a témában

Grundtner András úgy fogalmazott, reméli, hogy lesz, bár tudja, hogy megosztó történelmi személyiség a volt kormányzó – még a jobboldalon is. „De azt gondolom, hogy Horthy Miklósnál megosztóbb politikusoknak is vannak szobrai Budapesten.” Példaként említette a korábbi szocialista kormányfőt, pufajkást, Horn Gyulát, de előkerült Szabó Ervin és Göncz Árpád neve is.

Portálunknak adott interjújában leszögezte, demokráciában élünk, s el kell fogadni a másik oldal elfogultságát is, de

jó lenne, ha ez nem csupán a jobb, de a baloldalon is így lenne”.

E pontnál felvetettük, hogy vélekedése szerint akkor a fővárosban van, lenne helye Horn Gyula- és Horthy Miklós-szobornak is, mire úgy válaszolt: „Horn Gyulának nincs helye, de erre a kérdésre térjünk vissza száz év múlva”.

Lapunknak adott interjújában szó esett még a Szabadság téri szovjet hősi emlékműről is. Mint a főpolgármester-jelölt fogalmazott: annak sincs helye Budapesten, pláne így, hogy szovjet emlékműről van szó. „Ez az időszak nem felszabadulást, diktatúrát hozott ránk, amely elképesztő károkat okozott Magyarországnak. Ugyanakkor nem lehet eltagadni az orosz államtól sem azt a jogot, hogy hősi halottjaira emlékezzen még egy olyan városban is, amiről azt gondolják: felszabadították” – mutatott rá a Mi Hazánk politikusa.

Nyitóképen: Horthy Miklós, a Nemzeti Hadsereg fővezére bevonul Budapestre (Forrás: MTI)

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. január 01. 13:49
A migatyánk nem rúg labdába a fővárosban…😉
tapir32
2023. december 31. 23:34
Nem kell!
P.S.
2023. december 30. 10:46
Horthy kormányzó lovasszobrát a Gellért téren kell felállítani! Horthy un. felemás megítélése a kommunista és liberális (ami mára u.az) agymosás eredménye. Nélküle Magyarország trianon után megszűnt volna létezni.
gyzoltan-2
2023. december 30. 08:30
Vegyes, és felemás Horthy Miklós megítélése, s ez így is marad, míg a rendszer maga is hazug, 1945 óta változatlanul! 1945 óta a rendszergazda nem változott! -de ne panaszkodjunk, végig a demokrácia nevében erőszakoltak meg mindnyájunkat.., magyarságunkban..! -de vigasztalódjunk, lehetne lényegesen rosszabb is..! A betáplált, átmosott, kábszerezett agyunknak már mindegy, minden sületlenséggel megetethető..! Alaptételként kezeljétek; nem a magyarság feladata a világ megváltása, még saját magunk megváltása sem! Házi-feladatunk a túlélés..! -még akkor is, ha az utcán akár az Antifa terrorja lesz az uralkodó..! -amire azért van esély...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!