Kiderült: nemcsak ön fog sorba állni karácsony előtt a kasszánál

2023. december 18. 08:08

Komoly ellenőrzésbe kezdenek a NAV revizorai az ünnepek előtt is. Mutatjuk, hol érdemes jobban figyelni.

2023. december 18. 08:08

Az uzletem.hu arról ír, hogy az ADÓtraffipax friss bejegyzései elárulják az ellenőrzések helyszíneit a december 18-án kezdődő héten. Kiemelt ellenőrzésre számíthatnak például a kezelőszemélyzet nélküli automata berendezések: „a revizorok főként azokat az automatákat vizsgálják, ahol az üzemeltető bejelentette a szüneteltetést vagy a tevékenység megszüntetését, illetve nem tett eleget az üzembe helyezéssel kapcsolatos kötelezettségeinek, tehát nem jelentette be az automatát, nem kért, vagy nem helyezte ki a regisztrációs számot” – fogalmaznak. Hangsúlyozzák: emellett

az ellenőrök országszerte bárhol vizsgálhatják a berendezések szabályszerű működését.

Itt bukkanhatnak fel a NAV revizorai a fővárosban

Mint kiderül, Észak-Budapesten november 27. és december 31. között ellenőrzik az adventi vásárokon, kitelepüléseken, piacokon és bevásárlóközpontokban az ünnepekhez köthető szezonális terméket árusítókat, vendéglátókat és szolgáltatókat.

 „A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják”

 – tudjuk meg.

Dél-Budapesten december 31-ig – előzetes kockázatelemzések alapján – a használtautó kereskedőket ellenőrzik, valamint a dél-budapesti illetékességi területen működő székhelyszolgáltatók, a székhelyszolgáltatókhoz átjelentkezők, valamint a székhelyszolgáltatást igénybe vevő vállalkozások adókötelezettségeinek teljesítését ellenőrzik.

Az érdeklődők ide kattintva a vármegyékre vonatkozóan is fontos információkat olvashatnak!

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

 

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!