Kiderült, ki vezeti majd az MSZP EP-listáját – ki nem találná!

2023. december 02. 14:02

A jelölt el is árulta, mi lesz az öt legfontosabb feladata.

2023. december 02. 14:02

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes vezeti az MSZP európai parlamenti (EP-) listáját – jelentette be a párt választmányának elnöke szombaton.

Hiller István az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón ismertette a választmányi döntést, miszerint a listán Tüttő Katát Gurmai Zita frakcióvezető-helyettes, a nőtagozat elnöke, Harangozó Gábor volt EP-képviselő, Andor László volt uniós biztos és Bazin Levente miskolci önkormányzati képviselő követi.

Tüttő Kata elmondta, öt fontos feladatot lát maga előtt: a legelső, hogy haza kell hozni az európai uniós forrásokat. Ez Magyarország és a helyi közösségek érdeke – tette hozzá

Közölte, Magyarországnak barátokat kell szereznie, 

az MSZP volt az, amely bevitte az Európai Unióba az országot, most az a feladata, hogy bent is tartsa.

„Ezt a házasságot, az Európai Unió és Magyarország házasságát meg kell menteni” – jelentette ki.

„Én nőügyekkel foglalkozom”

Feladatként beszélt az európai szociáldemokraták megerősítéséről. Válságos idők vannak, és ebben az időkben a vezetőknek az a feladata, hogy utat találjanak a közösségeiknek át a válságokon - mondta. Szerinte nem mindegy, ennek az útnak mik az építőkövei; a szociáldemokrata út építőkövei a biztonság, az esélyegyenlőség, a fenntarthatóság és a szolidaritás - hangsúlyozta.

Tüttő Kata közölte,

 gondolkozni kell Európa jövőjéről. 

Amikor az MSZP azt mondja, hogy erősebb Európát akar, akkor „nem több Brüsszelre gondol”, hanem erősebb önkormányzatokra, helyi közösségekre – közölte. Hozzátette: a válságokban látni lehetett, minél erősebbek a helyi közösségek, annál ellenállóbbak a válságokkal szemben.

Ötödik feladatként beszélt a nőügyekről, úgy fogalmazva: 

Szerinte a nőknek olyan vezetőkre van szükségük, akik értik a mindennapos valóságot, a nők félelmeit, álmait, küzdelmeit, és amikor döntéseket kell hozni, akkor ezek megjelennek a döntésekben, legyen szó biztonságról, családról, fizetésről, az egészségről, vagy az elsősorban a nők vállát nyomó gondoskodási teher igazságosabb elosztásáról.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. december 04. 12:11
Gurmai Zita nevet változtat, mert eléggé lejáratódott a Gurmai név, ezután Para Zita néven fog működni.
Kybon
2023. december 02. 20:15
Tüttő nem fog tütükélni a muszlim Bruxelben! Nincs szavazója az MSZMP-nek!
Nasi12
2023. december 02. 19:38
Kilovagolni a tengerböl.
2023. december 02. 17:54 Szerkesztve
"Kiderült, ki vezeti majd az MSZP EP-listáját – ki nem találná!" Nos, nem is találhattak volna testhezállóbb feladatot a vörös ribansz Tüttőnek, mint a MaSzoP listáját vezetni, ugye…. :DDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!