Ez nem rúdtánc, ez rúdfitness – Tüttő Kata új sportolási szokásairól a Mandinernek

2023. október 18. 10:40

A főpolgármester-helyettes Instagram-oldalára tett fel egy videót új hobbijáról. Telefonon értük el a politikust, aki lapunknak kimerítő és részletes választ adott, továbbá elmondta, 99 évesen még meg akarja mászni a Kékest.

2023. október 18. 10:40
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Nagyot ment a hazai médiában Tüttő Kata legújabb hobbija, a főpolgármester-helyettes egy kisvideót tett fel Instagram-oldalára, melyen épp rúdtáncolás közben látható. Az MSZP-s politikust szerda reggel telefonon értük utol, hogy megkérdezzük, mi ez az új hobbi. Megtudtuk, Tüttő Kata január óta rúdtáncol, bár annyit pontosított, hogy amit ő csinál, az valójában nem is rúdtánc, hanem rúdfitness.

Itt vagyok 43 évesen, éppen készülök arra, hogy a petefészkem kiürül, jön egy perimenopauza és egy menopauza. Elmentem egy csontsűrűség-vizsgálatra, és kiderült, hogy nem tartok ott csontsűrűségben, ahol kellene”

– fogalmazott a Mandinernek a főpolgármester-helyettes, aki a hírek szerint épp az Európai Parlamentbe készül.

Ezt is ajánljuk a témában

Rúdtáncos videót posztolt a főpolgármester-helyettes, de korábban jött más is tőle

Nem, nem Tüttő Kata lovaglós felvételére gondolunk.

Az MSZP-s politikus kijelentette, egyetlen dolog van, amivel lehet javítani a helyzeten és a csontsűrűséget ebben a korban növelni, ami nem más, mint a súlyzós edzés. 

Találnom kellett egy olyan sportot, melyet szívesen csinálok és segíti azt a törekvésemet, hogy fitt maradhassak kilencven évesen is és megőrizzem a csontjaim egészségét”

– közölte Tüttő Kata, majd hozzátette, a sport, amit jelenleg jelenleg végez, az nem más, mint egy saját testsúlyos súlyzós edzés. 

„Az a célom, hogy megfelelő súllyal és megfelelő csontsűrűséggel fussak neki a menopauzának. Ezért választottam, ezért csinálom” – jegyezte meg.

Arra a kérdésre, mik a hosszú távú tervei, esetleg láthatjuk-e versenyeken, Tüttő Kata annyit mondott, hogy 99 évesen meg akarja mászni a Kékest.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik