Karácsony foghatja a fejét: már több tanút is kihallgattak a 99 Mozgalom ügyében

2023. december 02. 15:30

A meghallgatott személyek között szerepel többek között az MSZP két munkatársa is.

2023. december 02. 15:30
null

Még szeptemberben derült ki, hogy az OTP Bank is feljelentést tett Karácsony Gergely 99 Mozgalmának finanszírozása ügyében. A Magyar Nemzet birtokába jutott feljelentésből kiderül, hogy Karácsonyék számlájára 526 millió forint érkezett annak megnyitása óta.

A szervezet homályos finanszírozása körüli botrány azt követően kapott nagy visszhangot, hogy a költségvetési csalás és pénzmosás gyanúját vizsgáló nyomozók a főpolgármester két bizalmasánál is házkutatást tartottak – emlékeztetett a Magyar Nemzet.

A lap úgy tudja, hogy

a főpolgármester által alapított szervezet „mikroadományai” kapcsán indult eljárásban már több tanút is kihallgatott a nyomozó hatóság.

A meghallgatott személyek között szerepel többek között az MSZP két munkatársa, akik a párt ezzel kapcsolatban kiadott közleménye szerint részt vettek egy adományláda felbontásában, a ládába érkezett összeg megszámolásában és jegyzőkönyvezésében. 

Ők azonban azt állították, hogy a fellelhető tíz jegyzőkönyvből mindössze egyet írtak alá, hiába szerepel az összesen a nevük.

A lap kiemelte, ez arra enged következtetni, hogy valakik az adománygyűjtő ládák tíz okiratából kilencet meghamisíthattak.

A Magyar Nemzet az ügyben megkereste az adóhivatal eljárását felügyelő Fővárosi Főügyészséget is, tőlük annyi tájékoztatást kaptak, hogy egyelőre senkit nem gyanúsítottak meg.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. december 06. 07:21
Zakatol a pártállami gépezet… Az eredménye nulla lesz…
makapaka2
2023. december 04. 10:19
Talán nem egy kommunista bíróhoz kerül majd az ügy, és elítélik ezt a hazug szélhámost!
Krupp Skya
2023. december 04. 09:12
"FeketeFehér 2023. december 02. 17:33 Nincs vád, nincsenek gyanusítottak, csak a szokásos unalmas fideszes szarkavarás. :))))" Nektek is ezt adták ki az ÁVH-nál hogy mindent le kell tagadni?
Krupp Skya
2023. december 04. 08:58
Szamueli Tibi bácsi nézett ilyen tekintettel három másodperccel azután, hogy meghúzta a ravaszt a fejéhez emelt pisztolyán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!