Itt a Mol bejelentése: két lépcsőben emelik az árakat

2023. december 29. 08:56

Ezáltal a fogyasztókat nem terheli majd egyszerre ez a plusz adóteher.

2023. december 29. 08:56
null

Ahogy korábban megírtuk, a Pénzügyminisztérium még júliusban hozta nyilvánosságra, hogy a január elsejétől életbe lépő uniós előírásoknak való megfelelés céljából emelni kell a jövedéki adót. Ezt követően Hernádi Zsolt, a Mol csoport elnök-vezérigazgatója részletezte, hogy 

a benzinkutakon 41 forintos áremelkedés várható.

Az Index értesülése szerint a vállalat két lépésben hajtja végre a kötelező jövedékiadó-emelést: először január elsején, majd a hónap közepén, megosztva, 20, illetve 21 forinttal növelik az adót.

Azt is elmondta, hogy ha az emelés időszakában a makrogazdasági környezet egyéb árváltozást hoz a nagykereskedelmi szektorban, azt a kiskereskedelmi piac is követni fogja.

Ezáltal a fogyasztókat nem terheli majd egyszerre ez a plusz adóteher.

Igaz hogy szeptemberben az üzemanyagok áráért több mint 100 forinttal többet kellett fizetni a kutakon, de a tavalyi év azonos időszakához képest a kiskereskedelmi ár 130-160 forinttal alacsonyabb. Az árak emelése a mostani adóemelés miatt lehetséges lett volna, de a Mol csoport hosszú távú stratégiát követ a kiskereskedelmi területen is, amely mögött más üzleti racionalitás húzódik.
 

Úgy döntöttünk, hogy a fogyasztók érdekeit figyelembe véve két részletben érvényesítjük a kötelező jövedékiadó-emelést: az első emelésre január elsején, a másodikra pedig nagyjából január 15-én lehet számítani, először 20, majd 21 forinttal 

– mondta az Indexnek Orosz András, a Mol magyarországi kiskereskedelmi igazgatója.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Jakub Porzycki / NurPhoto via Getty

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lhotx
2024. január 13. 09:50
A MOL a kommunizmus legfőbb maradéka, náluk még mindig áremeléssel kezdődik minden év.
Burdisgarage
2023. december 29. 12:41
Kell a pénz szénbányára meg ukrajnára, meg európát fellendíteni és a társadalmi igazságosság, a szegények megsegítése, a pedofílok jogai...
cutcopy
2023. december 29. 12:25
Ezt csak szerencsétlen kormányváltó hangulatosokért teszik, pislákoljon bennük a kihült hamu.. )
kokrowatz-0
2023. december 29. 12:00
brüsszel! már megint csak magyarországon drágul?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!