Fehérek közt egy európai

2023. december 20. 11:33

Meglepetésként érte a patrióta tábort Orbán Viktor váratlan kisétálása a múlt heti Európa-csúcsról.

2023. december 20. 11:33
ORBÁN Viktor
Huth Gergely
Huth Gergely
Magyar Nemzet

„Nem vitás, meglepetésként érte a patrióta tábort Orbán Viktor váratlan kisétálása a múlt heti Európa-csúcsról. Talán túl nagy várakozást keltettek az elemzők megelőző nyilatkozatai a magyar pozíció erősségéről és a lehetőségeinkről, talán eleve félreértés volt azt remélni, hogy Ukrajna csatlakozási tárgyalásainak elkaszálása reális és elérhető megoldás. Nem lehet véletlen, hogy a miniszterelnök egy héttel a csúcs előtt, a megszokott pénteki rádióinterjújában is külön nyomatékosította, hogy a vétó mint olyan nem is létezik az uniós jogrendben, ebből kifolyólag ő nem készül vétóra.

Elmagyarázta, hogy az egyhangú döntés intézményének éppen az (volna) a lényege, hogy a felek addig tárgyalnak, míg létre nem jön a közös nevező. Az interjúban így fogalmazott Orbán Viktor: »Magyarország nem vétózik. Olyan, hogy vétó, nincs, Magyarország meg fog akadályozni döntéseket. Ha egyetértünk, van uniós álláspont, ha nem, akkor nincs. Nem szabad engedni, hogy belekényszerítsenek minket abba, hogy lelkiismeret-furdalásunk legyen azért, mert nem értünk valamiben egyet.«

Az érdemi vita, egyeztetés ezúttal elmaradt, a »közös nevező« nélkülünk jött létre. Mi pedig, ha úgy tetszik, kisétáltunk ebből az ijesztő, bősz és vak, kierőszakolt egyetértésből.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. december 20. 21:58
"Elmagyarázta, hogy az egyhangú döntés intézményének éppen az (volna) a lényege, hogy a felek addig tárgyalnak, míg létre nem jön a közös nevező. " - Hozzám jössz feleségül? - Nem. - Akkor tárgyalunk, míg létre nem jön a közös nevező.
altercat1
2023. december 20. 20:34
Itt van a kis patkány csapat megint... Csahosbolsi, vinnyogóbolsi, bőgőlibsi, szűkölőlibsi... Nagyon nyomorultak lehetnek, nyilván nem dolgoznak, anyuk, nejük nyakán élősködnek, azoknál kuncsorognak.
Zolotarjov
2023. december 20. 20:11
Feketék közt egy európai..:) https://images.app.goo.gl/zbmHEuE1CNnnELDx5
kizokkentido
2023. december 20. 17:00
Az a szomorú, hogy a többi tagország lapít, mint fekália a fűben. és azt akarják eljátszani az ukikkal, mint a törökökkel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!