Cseh Katalin az EU-s pénzekről: Ez az összeg csupán egy előleg

2023. december 13. 21:16

„Munkánk még nem ért véget, Magyarország még mindig messze nem jogállam” – hangsúlyozta a momentumos EP-képviselő.

2023. december 13. 21:16

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője közösségi oldalán reagált az Európai Bizottság azon döntésére, hogy jöhetnek az uniós források Brüsszelből.

Az ellenzéki képviselő bejegyzése elején arra hívta fel a figyelmet, „ez az összeg csupán egy előleg​ abból az alapból, amelyet azért fagyasztottak be, mert az Orbán-kormány teljesen leépített​e a jogállamot és az Unió egyik legkorruptabb államává tett​ék Magyaroszágot”.

Majd azzal folyatta, hogy ezt a kohéziós támogatást a többi tagállam már rég megkapta. „Az a körülmény, hogy az Orbán-kormány ilyen végtelenül hosszú ideig próbált egyezkedni, hogy ne kelljen betartani a pénzek feltételeit, az tökéletesen rámutat arra, hogy

 fontosabb számukra, hogy fenntartsák az illiberális rendszerüket, minthogy időben megkapják az ország fejlesztéséhez szükséges pénzeket”

 – vélekedett a képviselő.

„Magyarország még mindig messze nem jogállam”

Majd kijelentette, hogy az „EU felvette a kesztyűt, (...) egy fundamentális reformot követelt az Orbán-kormánytól, hogy az országban független lehessen az igazságszolgáltatás”

„Ezt a vállalást az Orbán-kormánynak teljesítenie kell, és számon is fogjuk rajtuk kérni” – tekintett a jövőbe.

Cseh bejegyzésében arról is írt, „nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a mi munkánknak is komoly szerepe van abban, hogy 

sokkal nagyobb a kontroll az uniós pénzek fellett,

 és az Unió nem nézi ölbe tett kézzel, hogy egy illiberális rendszert építenek ki és tartanak fel az európai adófizetők pénzéből”.  És büszkék vagyunk rá, hogy ellenzéki pártként így közvetve kikényszerítettünk a kormánytól egy átfogó igazságügyi reformot. 

„Tudjuk, a munkánk nem ért ezzel véget, Magyarország még mindig messze nem jogállam, 

de meggyőződésünk, hogy további reformok is kikényszeríthetők a magyar kormánytól, 

amellyel ha kis lépésenként is, de egy európaibb országgá válhatunk. És azon dolgozunk továbbra is, hogy még több uniós forrás érkezhessen az országba a kormányt megkerülve, közvetlenül az Uniótól” – zárta gondolatait Cseh Katalin.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Cseh Katalin Facebook-oldala

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dorset Naga
2024. január 05. 20:42
Fél éved van ott, te hazaáruló szar zsidó ribanc. Pont, mint a főnököd a szintén zenész Soros, akit még a jóérzésű zsidók is utálnak.
28kopasz
2023. december 15. 15:44
...te büdös kurva.
tapir32
2023. december 15. 06:13
Hiába próbálkozik az ellenzék a forint gyengítésével, az infláció gerjesztésével, az EU-s pénzek visszatartásával megbuktatni a kormányt, ha az ellenzéknek hiteltelen a szava, hiteltelenek a szakértői, hiteltelenek és alkalmatlanok a vezetői.
tapir32
2023. december 15. 06:11
Magyarországon az ellenzék 13 éve mást sem csinál, mint az állítólagos korrupciót vizsgálja, feltételezések, fantázia szülemények, pletykák alapján. Tény alig van vagy nincs, ahol van, azt a hivatalos szervek hivatalból vizsgálták/ják. Akik, bizonyítatlan híresztelések, feltételezések alapján pálcát törnek mások felett, lopással, csalással, korrupcióval vádolnak másokat, azok nem a jogszerű, tisztességes eljárás hívei. Mocskolódók, hangulat keltők, prejudikálók. Becstelenek! Az ellenzék korrupcióról, lopásról szóló hangzatos szólamaira a bizonyíthatatlanság a bizonyíték. Így működnek az összeesküvés elméletek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!